12/09/2015

De kosten van honden en kattenvoer; een bodemloze put.


Heel vaak vermelden we de kosten van Scooby’s dierenartsen die nodig zijn om alle dieren in de opvang te verzorgen. Maar in dit geval vragen we jullie of jullie kunnen helpen met de kosten voor het voer voor de honden en katten.

Scooby heeft vaak geluk en kan gebruik maken van vrijgevige donaties van droog en blikvoer maar dat is helaas niet voldoende om aan de totale vraag te voldoen. Daarom moeten we regelmatig hele vrachtwagens met voer bestellen, normaal gesproken droogvoer.

Iedere vrachtwagen heeft meestal iets van 4-8 ton aan voer, dat mag veel lijken maar 1 ton is normaal gesproken voldoende voor minder dan een week, gezien het aantal dieren! En zelfs als je bedenkt dat een klein gedeelte van de order niet altijd wordt gefaktureerd omdat de zak kapot was of de “houdbaar tot” datum in de nabije toekomst ligt,  de betaaldatum van de rest van de faktuur komt altijd.. te snel!

En gezien de geldstroom bij Scooby kunnen we niet altijd de rekeningen zo punctueel betalen als we zouden willen. Dit was de laatste tijd het geval en onze schuld bij de leverancier is aardig opgelopen en bedraagt nu meer dan 11.000 euro. En dat is voor de eerste helft van het jaar. De kosten van droogvoer alleen komen op een totaal van meer dan 2200 euro per maand. En dan hebben we het nog niet over de kosten van het voer voor de andere dieren in de opvang!

Jullie kunnen begrijpen dat we deze schuld zo snel mogelijk willen betalen. Dat is waarom we wederom een beroep doen op jullie vrijgevigheid om ons te helpen deze fakturen zo snel mogelijk te betalen. Om een voorbeeld te geven laten we hierbij de faktuur voor alleen juni zien!



Dank jullie bij voorbaat voor jullie hulp.