7/09/2015

Het verhaal van kleine Figo

Het verhaal van kleine Figo is het verhaal van een klein puppy met een sterke wil tot leven maar die amper een kans heeft gekregen om dat te doen, en het verhaal van een kleintje wiens enige wens is om te spelen en van het leven te genieten.  Wil je ons helpen een gelukkig einde aan dit verhaal te maken?  Kleine Figo werd gevonden door een politieagent in een greppel, en gezien zijn algehele conditie en vooral de situatie met zijn poot, dachten ze dat hij daar al uren had gelegen. Zodra hij aan ons was gegeven hebben we hem naar de dierenarts meegenomen waar ze erachter kwamen dat hij aangereden was door een auto, en zijn poot had een diepe wond waarbij vlees en spierweefsel weg was en het zag er niet goed uit. Maar we moesten het proberen, zelfs als het zou betekenen dat zijn poot geamputeerd moest worden of in het beste geval zijn poot te stabiliseren met misschien een permanente verlamdheid.
Hij is een week in de kliniek gebleven, waar hij behandeld werd en we kunnen ons voorstellen dat het voor een klein puppy erg pijnlijk was, tot zijn beschermengel verscheen in de vorm van een pleeghuis, van Mary die aanbod hem op te nemen zolang het nodig was.  Gedurende zes weken verpleegde Mary hem drie keer per dag, met heel veel zorg en aandacht, en dat was duidelijk te zien na iedere check door de dierenarts. Zijn poot was aan het herstellen, de amputatie werd uitgesloten, de pezen werden beter en hij zou niet verlamd raken. Zijn huid was ook aan de beterende hand en al snel zou het niet meer dan een esthetische herinnering zijn.   Kleine Figo heeft momenteel al de zorgen niet meer nodig, hij is fysiek weer een van de velen, hij rent en speelt op de speelplaats met de anderen maar onze kleine begrijpt niet waarom hij binnen een hek zit en niemand hem meer in de armen neemt nadat hij heeft ervaren wat een thuis is, na alle aandacht en liefdevolle zorg.
Kleine Figo, net als al zijn vriendjes bij Scooby, heeft een thuis nodig voor een volledig herstel.  Help ons alsjeblieft zorgen voor een gelukkig einde aan dit verhaal.