7/13/2015

Een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de Bullas dieren.



 Deze week heeft de Sociedad Protectora de Animales y Medio Ambiente Scooby een ander, nieuw hoofdstuk afgesloten in hun werk om de dieren van Bullas (Murcia) te redden. We noemen het een nieuw hoofdstuk, omdat dit verhaal is veranderd in een compleet boek met intriges, problemen, emoties....we denken dat het zelfs een bestseller zou kunnen worden.

En zoals in alle boeken, is dit verhaal iets meer dan een jaar begonnen toen Fermin, de voorzitter van Scooby, een paar dagen naar Mucia ging en Ger Canals tegenkwam, die hem om hulp vroeg m.b.t. een zaak over dierenmishandeling die ze op dat moment aan het onderzoeken waren. De verdachte was schuldig bevonden aan dierenmishandeling 2 jaar eerder, en het was hem verboden om nog dieren te houden voor een periode van 3 jaar. Toen men op de hoogte was van de hele situatie en alles had gezien, is Scooby opgetreden als de aanklager en werden ze tijdelijk toegewezen als de legitieme eigenaar van de dieren op laste van de rechter. Een totaal van 7 veulens (de meeste van hen zwanger), ongeveer 60 galgo’s en podenco’s, 20 fretten, 20 schapen en geiten. Allen van hen in een betreurenswaardige conditie met serieuze ondervoedings problemen, omdat ze alleen de restjes kregen van patat van een nabijgelegen fabriek.

Aangezien het al een gewoonte is geworden, zijn een aantal medewerkers van Scooby begonnen aan de reis om de dieren op te halen, en waren ze in staat om eerst de paarden, de fretten en de honden over te brengen. De rest van de dieren waren in afwachting van de benodigde papieren om vervoerd te mogen worden.

Eén voor één, beetje bij beetje, begonnen de dieren die arriveerden bij Scooby te herstellen en op te knappen en kwamen ze aan in gewicht. Echter konden we ook zien dat de staat waarin ze verkeerden nog erger was dan we dachten, ze waren extreem mager, met darmproblemen, ziekten en zelfs letsel. Om over hun hygiene nog maar te zwijgen.

Dit is waar het eerste hoofdstuk eindigt (maar wordt vervolgd....).