6/08/2015

Blind kitten

Een paar dagen geleden kregen we bij Scooby een telefoontje van een vrouw uit Medina del Campo die vertelde dat ze een kitten had gevonden op de stoep. De vrouw was erg overstuur want het kitten had hele gezwollen en geïnfecteerde ogen. Een van onze medewerkers is er snel heengegaan en heeft het kitten meegenomen naar Scooby, waar het direct door onze dierenartsen, Laura en Lucia, werd onderzocht.  Het bleek een kitten van net een maandje oud, compleet blind en met zo’n vreselijke infectie dat de ogen gevuld waren met pus en ontzettend opgezwollen waren. Daarnaast was het ook nog eens ondervoed.  De diagnose was duidelijk, de beide ogen zouden moeten worden verwijderd.  De dierenartsen hebben hem geopereerd en daarna hem een paar dagen in observatie gehouden. Hij is wat aangekomen en het meest belangrijke: hij heeft geen pijn meer.
Ondanks het feit dat dit beestje een vreselijke tijd moet hebben gehad, is hij heel lief en laat zich graag aanhalen. Onze dierenartsen zeggen dat zodra hij klaar is met de antibiotica en bijgekomen van de operatie, hij binnen de grenzen van zijn mogelijkheden, een heel normaal leven kan hebben. Hij eet en drinkt zelf, heeft geen pijn en geniet van alle aanrakingen.
Wij hebben alles gedaan wat wij voor hem konden doen, nu is het aan jullie om te helpen een huis voor hem te vinden, waar van hem gehouden wordt en hij alle liefde kan geven die hij in zich heeft. Wil je ons helpen? Wil je onderdeel van zijn leven worden?  Neem contact met ons op en laat dit kleine katje onderdeel worden van je leven. We zullen je altijd en eeuwig dankbaar zijn.
Hierbij een paar foto’s van hoe hij aankwam, vlak na de operatie en hoe hij nu al onderdeel is van de groep hier!