8/28/2014

Isabeau, de Galgo dicht bij de rivier



Deze prachtige dame, genaamd Isabeau, heeft meer dan een jaar in Castronuno geleefd, een klein dorpje op 30 km afstand van ons. Ze heeft overleefd door afval te eten uit smerige containers en van eten van dorpsbewoners. Het vreemde is dat ze niet bang was voor mensen en zichzelf makkelijk liet vangen. Een half uur na het telefoontje belde de vrouw ons al op dat ze haar had gevangen. Simonetta is haar meteen gaan ophalen en nu is ze veilig in het asiel, wachtend op een adoptiegezin.
Fermin












 

8/26/2014

Het trieste verhaal van Manolin



Zijn naam is Manolin en hij is een ruwharige teckel pup van nog geen 4 maanden oud. Hij heeft helaas een ziekte, waarvan we nog niet precies weten wat het is. Onze arts is er nog niet achter gekomen, het enige wat we zeker weten is dat hij een oog mist en de kans groot is dat hij zijn andere oog ook kwijtraakt. We moeten hem naar een specialist brengen, wat helaas erg prijzig is. Ik hoop dat we hem de juiste behandeling kunnen geven. De ziekte van Manolin lijkt op de aandoening die een van onze Galga’s had niet zo lang geleden. Ze heeft een nieuw huis gevonden in Frankrijk, via Levriers sans Frontieres, ik ben heel benieuwd hoe het met haar is nu.
Het is duidelijk: we hebben heel veel geld nodig voor de dierenarts en voor de juiste behandeling van Manolin. We hopen uiteraard dat Manolin door een prettig, stabiel gezin wordt opgenomen. Dus alstublieft, help ons Mandolin helpen.
Fermin









8/23/2014

Galgos, galgos, galgos


Het jachtseizoen is al 6 maanden geleden geëindigd maar we vinden nog steeds in de steek gelaten galgos. Alleen vandaag al hebben we nog 4 galgos gevonden op straat in Salamanca en die zijn vanmorgen in Medina aangekomen.
Ze worden nagekeken door onze dierenarts, ingeënt, voorzien van een chip (die ze natuurlijk niet hebben zoals alle galgos die we op straat vinden) en ontwormd.
Ze krijgen een naam, gebaseerd op hun gezicht, kleur, houding en gedrag en krijgen eindelijk hun eigen identiteit. En dan worden ze in onze database gezet en zijn ze beschikbaar voor adoptie. En daar zijn ze dan, en ze kijken naar je op het scherm met hun enorme ogen, net als vissenogen, hopend dat iemand verliefd op ze wordt.
En ben jij diegene?
Kijk eens naar onze honden die beschikbaar zijn voor adoptie, je weet maar nooit, het kan zomaar je gelukkigste dag zijn!







8/22/2014

Galga pupje met een gebroken bekken vast gebonden aan het hek

Alice is een heel speciaal cadeautje en we willen deze weldoener hartelijk danken dat hij haar aan het hek van ons asiel in Zamora heeft vastgebonden. Dank je wel. We vinden het wel heel jammer dat deze weldoener zich niet bekent heeft gemaakt want we hadden hem graag wat vragen willen stellen. Zoals bijvoorbeeld hoe het in vredesnaam mogelijk is dat een pupje van een maand of 3 a 4 oud nu al onder andere een gebroken bekken kan hebben. De breuk heeft zichzelf inmiddels al hersteld maar is niet behandeld. Wat moet dit pupje een pijn gehad hebben. Ondanks dat ze alleen is achter gelaten aan het hek is Alice en vrolijk hondemeisje, ze speelt en rent zoals alle pupjes. Nu moeten we Alice verder helpen met de nodige verzorging en het meest belangrijke is een warm huis waar ze de voor de winter kan gaan wonen.