8/10/2014

Verlaten kat of niet?

Soms denken we wel eens bij Scooby dat we door sommige mensen voor gek versleten worden. Laat het me uitleggen. Afgelopen donderdagmiddag kwam er een paar aan met een kat die ze (zoals ze vertelden) hadden gevonden op de weg naar Olmedo, dichtbij waar wij zitten (wat een toeval!). Natuurlijk hebben we de kat opgenomen maar jullie weten al dat onze mensen erg slim zijn en ze hadden al snel in de gaten dat de kat goed verzorgd was en nogal naar parfum rook.
Het allerbelangrijkste voor ons zijn de dieren, zij zijn het eerste waar wij aan denken, dat staat buiten kijf, maar we vinden ook dat iedereen verantwoordelijk is voor hun dieren en voor hen moet zorgen, omdat elk geval als dit, waar er een eigenaar in het spel is, een plek inneemt van een dier dat het echt nodig heeft omdat het achtergelaten is.

Daarom vragen wij de aandacht van eigenaren en roepen hen op om zich verantwoordelijk te gedragen, dat ze voor hun dieren zorgen en ze niet zomaar ergens proberen te dumpen, en zeker niet met allerlei smoezen en zelfs idiote leugens. En daarom moeten we eigenaren vertellen dat dit soort gevallen niet meer zullen gebeuren hier!