8/03/2013

Goede Reis!


Bij Scooby doen we altijd alles wat mogelijk is, om voor onze dieren een goed thuis te vinden. Daarbij horen de zorg, de website in 5 talen, de beschrijvingen van onze dieren op onze website en onze facebookpagina, eindeloos veel telefoontjes, huisbezoeken en veel meer.
En dat allemaal om ons op een bepaalde dag koortsachtig te kunnen voorbereiden – de adoptie in Spanje of de reis naar de landen waar onze partnerorganisaties zijn gevestigd. Veel van onze honden maken een reis naar het buitenland en de transportdag is voor ons allemaal een heel bijzondere dag.
Degenen die in Medina zitten bereiden de reis voor – laatste controle door de dierenarts, de reispapieren, transportkooien opbouwen, etc, etc, tot dan eindelijk het uur U daar is en onze gelukkig reizigertjes in hun transportkooi stappen om hun nieuwe families tegenmoet te rijden. Hoe langer we de honden hier bij ons gehad hebben, hoe gelukkiger we zijn, en hoewel we weten dat ze naar een nieuw leven reizen, valt het afscheid natuurlijk ook een beetje zwaar. En jaaaa, soms vallen er ook wel hier en daar een paar tranen. Maar bovenal zijn we blij – blij dat we ze binnenkort helemaal gelukkig in hun nieuwe thuis zien, blij foto’s te krijgen van honden die weer stralende oogjes hebben en e-mails van gelukkige adoptanten.
Aan het andere eind van de transportroute wachten de vrijwilligers en de adoptanten al op hun nieuwe familieleden. Daar is alles net zo spannend als bij ons en de morgen waarop de transporter aankomt is echt ontroerend voor zowel de rijders als alle andere betrokkenen and zeker het mooiste moment. Alsof onze dieren weten dat ze er voor hun nu een heel nieuw leven begint, komen ze vrolijk uit de transporter, spelen samen en begroeten dan hun families.
Opdat jullie een beetje van dat geluk mee mogen delen, willen we jullie nu graag een paar transportfoto’s van onze migrantjes laten zien J