1/08/2013

Een echt kerstverhaal



Dit is zon verhaal dat we je vanuit Scooby Medina liever niet vertellen maar we hopen dat dit verhaal, zoals elk kerstverhaal, in ieder geval een happy end heeft.
Het was de ochtend van een typische winterdag, met mist en nevel, toen het team van Scooby op weg ging naar een klein dorpje in de provincie van Salamanca, na een telefoontje van de burgemeester dat er in zijn dorp een aantal zeer gevaarlijke honden waren, en de dorpelingen waren doodsbang. Toen we in de buurt van het dorp kwamen begon de zon door te komen, een voorbode van wat ons te wachten stond. Begeleid door de Guardia Civil en de burgemeester trof het dappere Scooby team voorbereidingen voor de ontmoeting met de gevaarlijke dieren. Wat een verrassing om bij aankomst   7 schattige mastins aan te treffen, sommige met wat meer temperament dan andere, maar allemaal met een positieve houding. En degene die ons hart stal was een kleine mastin pup, zwart met wit en 2 maanden oud, die we Niebla (mist) hebben genoemd, een schattig en lief puppy.
De Guardia Civil zorgde dat de eigenaar, die in een van de dichtbij gelegen boerderijen woonde, erbij kwam, en we werden verteld dat deze honden niet geidentificeerd konden worden en dat ze niet wisten of ze zelfs maar gevaccineerd waren. De Guardia Civil was gedwongen een beslissing te nemen, ofwel er moest een dierenarts bijkomen die alles direct in orde maakte, ofwel zouden ze, bovenop de aanklacht, zijn dieren in beslag nemen.  De jongen wist niet wat hij moest doen. Uiteindelijk werd er besloten dat het  Scooby team 3 honden mee zou nemen en dat de andere dieren konden blijven, op voorwaarde dat ze de zorg kregen die ze nodig hadden en ze gechipt zouden worden, zoals de wet voorschrijft.
En dus, naar Scooby kwamen Niebla (puppy), Xin (6 maanden) en Lobby (3 jaar), 3 mooie lieve honden die liefde en aandacht nodig hebben, wat ze tot nu toe niet gehad hebben. En nu is het aan jullie een eind aan dit verhaal te maken, een happy end, en een nieuw lid aan je familie toe te voegen, je zult er geen spijt van krijgen. We hebben jullie nodig maar zij hebben jullie  nog harder nodig. Nu meer dan ooit hebben we jullie solidariteit nodig. Nogmaals bedankt!


Niebla is already reserved;-)