3/30/2012

Litta, onze vriendelijke mix-meisje

Litta is nog net geen jaar oud maar is nu al in de steek gelaten en heeft meegemaakt dat haar hele familie naar Scooby is gekomen en een thuis heeft gevonden – behalve zij want zij is nog steeds niet geadopteerd. Wat de reden daarvoor is? Misschien omdat ze een zwarte hond is en  in eerste instantie niet zo opvalt. In ieder geval ligt het niet aan haar, het is een ontzettende lieverd.
Litta is in mei 2010 geboren. Haar moeder was een prachtige elegante Pointer, en we denken dat haar vader een stevige labrador moet zijn geweest. De twee waren trotse ouders van een nest mooie, grappige en ondeugende puppies, die niemand eerst wilde, dus Litta en haar familie (alleen pa was er niet bij) kwam naar onze opvang.
De paddock ingaan en foto’s proberen te nemen van deze groep deugnieten werd haast een  Olympische sport, want in de weken na hun aankomst groeiden de kleintjes met een onwaarschijnlijke snelheid. Ze wilden natuurlijk ook allemaal gedag komen zeggen, liefst tegelijk, sprongen rond, speelden en renden achter elkaar aan, maar zelfs toen was Litta degene die niet gelijk stond te pushen om vooraan te staan. Ze zat liever in het zonnetje, of wachtte gewoon tot haar broertjes en zusjes gekalmeerd waren en weer hun eigen dingen gingen doen, voor ze naar voren kwam om haar dagelijkse dosis knuffels in ontvangst te nemen.

Ze is nu zo’n beetje uitgegroeid en een prachtige hond geworden, heel aanhankelijk, sterk, speels maar tegelijkertijd met een erg kalm karakter. Ze kan het goed vinden met andere honden, en vindt het zelfs niet erg als die haar een beetje uitdagen. Nog een pluspunt is dat ze goed aan de lijn kan lopen en ook nog eens goed met katten overweg kan.
Als er bezoek komt, wordt dit meisje altijd heel blij. Ze loopt naar hen toe, blij kwispelend met haar staart en ze vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Ze drukt zich tegen je aan en wil het liefst in je kruipen. En als het aan haar lag, deed ze dat het liefst de hele dag door!
Het is duidelijk dat ze menselijke aandacht nodig heeft. Dat is duidelijk te zien en ze zal zich waarschijnlijk afvragen of ze misschien iets fout doet en waarom zij  achter blijft en de andere honden om haar heen geadopteerd worden.
Het enige wat we kunnen zeggen is “ je doet niets fout Litta!”  Ze heeft alleen iemand nodig die verder kijkt, die ziet hoe haar prachtige vacht glanst in de zon en dat bij haar de schoonheid juist ook aan de binnenkant zit. We hopen dat die speciale persoon snel verliefd wordt op Litta, want in haar korte leven heeft ze alleen nog maar een dierenopvang meegemaakt, en dit moet veranderen, liever vandaag dan morgen!