3/27/2012

Elise – gedumpt om in te laten slapen

Ons Galgo-mix meisje had geen gemakkelijke start in het leven. Ze was eigendom van een stierenvechter en op een dag besloot die haar en een andere galga bij een asiel te dumpen, waar ze ze zouden laten inslapen. Dus beide honden wachtten wanhopig op een wonder.
En gelukkig.. dat wonder geschiedde. Scooby ontdekte Elise en haar maatje in het asiel en brachten haar naar onze Residencia in Valladolid waar ze allebei eerst een beetje konden bijkomen van de schok. Het andere galgomeisje is al gereserveerd en hoopt snel bij haar eigen familie te kunnen zien. Maar Elise wacht nog steeds. Inmiddels is ze verplaatst naar het Scooby tehuis in Medina waar ze in een grote paddock verblijft met genoeg galgo vriendjes om mee te kunnen spelen.


Onze "kleine" schoonheid heeft een hele speciale uitstraling en ze raakt je recht in je hart. Het is een zachtaardig meisje dat gek op mensen is maar niet direct op je af durft te rennen, zoals de meeste andere honden wel doen. Elise verovert je hart op de langzame manier, legt haar koppie op je hand, kijkt je aan en je smelt vanzelf. We denken dat , in een liefhebbend thuis, ze vanzelf zal veranderen in een knuffelmonster en de hele familie rond haar kleine vinger zal winden, want het is duidelijk dat ze hunkert naar liefde.

Elise is wel opvallend, je merkt haar op zodra je de paddock binnen komt want ze is een extra mooie Galgo mix. Ze heeft de maat en de vorm van een Galgo maar alles aan haar is wat steviger dan bij een “normale” Galgo. Ze heeft vooral een prachtige vacht,  dik en lang haar, met witte voetjes en een wit stukje aan het eind van haar staart. En daarbij nog twee schattige wollige oortjes .. en zie hier, een droom van een hond!!

Ja, en nu zoeken we dus een thuis voor deze droom van een hond, waar ze nooit meer aan haar vervelende verleden hoeft te denken maar waar ze gewoon een gelukkige hond kan zijn. Iets voor jou?