2/08/2012

Adios en het gaat je goed ouwe jongen!

Een lange tijd geleden werd een 6 maanden oude rottweiler bij onze opvang in Laguna achtergelaten door zijn eigenaar omdat hij niet precies voldeed aan de standaard voor het ras en dus niet gebruikt kon worden voor hondenshows. De arme jongen  was doodsbang voor mannen en daardoor dus niet plaatsbaar voor adoptie. Na 15 maanden kwam hij naar Medina, en daar, in het drukke stuk bij de ingang en met vooral mannelijke medewerkers, leerde hij beetje bij beetje weer een beetje vertrouwen krijgen in het menselijke ras en dan vooral van de mannelijke variant, omdat ze allemaal gek met hem waren en hem de beste reden gaven om van gedachten te veranderen: liefde.
Hij moest ook meedoen met een gedragscursus met Scooby omdat we nu eenmaal alles willen doen binnen onze mogelijkheden om een hond plaatsbaar te “maken”. Maar er kwamen maar geen aanvragen voor hem.
Tot een goede dag in december.  De adoptie aanvraag klonk al goed over de telefoon en nadat we terugkwamen van de pre-check van zijn eventuele nieuwe huis, waren we al overtuigd dat dit  het ideale thuis zou kunnen zijn voor onze Rotti.
Vorige week hebben de medewerkers en vrijwilligers van Scooby al afscheid van hem moeten nemen en dat was best moeilijk want ze waren toch allemaal heel gehecht aan hem geraakt, sommigen moesten zelfs een traantje wegpinken!

Maar, Rotti en de andere honden zijn veilig aangekomen en zoals je in de foto’s kunt zien lijken Rotti en zijn nieuwe baasjes erg gelukkig met elkaar.
We hadden ze vandaag aan de telefoon en ze hadden al een anecdote te vertellen. Ze hadden een nieuwe deken gekocht voor Rotti maar die was helaas gedeeltelijk syntetisch en nadat “paps” en Rotti daar een tijd op hadden liggen spelen waren ze allebei zo statisch geladen dat, toen ze elkaar weer aanraakten, het begon te knetteren.  Rotti werd zo kwaad dat hij de deken te lijf ging, alsof ie wilde zeggen: je gaat het niet voor me verpesten he rotding!  Hij ligt nu in de vuilnisbak!  De deken natuurlijk, niet Rotti!
Het Scooby Duitsland team