11/22/2011

Onze favoriete oudjes

Gorda en Laguna zijn in het voorjaar gearriveerd in Medina. Ze kwamen van een andere opvang en moesten geopereerd worden, want ze hadden tumoren. Ze zijn goed hersteld en zullen hier ook blijven omdat ze een plek hebben gevonden tussen de oudjes en in de harten van elke vrijwilliger en alle mensen die in Scooby werken.
Gorda is altijd in de buurt van de deur zodat iedereen moet stoppen en haar gedag zeggen. Laguna begroet je met een bal in haar bek om jou te vragen of je een paar minuten met haar wilt spelen. Als de bal zoek is, kan alles voor haar een stukje speelgoed zijn (een tak, een touw…).


De beste manier om ze blij te maken, is om ze samen mee te nemen voor een wandeling. Gorda komt eraan rennen met kleine blije sprongetjes en Laguna volgt haar, zo snel ze kan met haar zere benen. Ze zijn gewend aan de lijn, maar ze kunnen ook los, want ze komen meteen als je ze roept.'Gorda is op zoek naar een 'zwembad' en houd er van om in het water te rollebolle. En intussen loopt Laguna overal rond en ruikt overal aan.
Alle oudjes zijn nu wat actiever en speelser omdat deze twee knappe meiden de tuin hebben gevuld met leven, enthousiasme en bijdschap.