6/01/2011

Wat gebeurt er op dit moment….

Deze keer zal ik u vertellen over de dingen die we al op orde hebben, onder andere de cursus voor de hondentrainers in samenwerking met ETCAN Canines. Nou… in werkelijkheid geven zij de cursus en wij zorgen voor het klaslokaal en de honden, zodat de honden perfect getraind zijn en betere kansen hebben om geadopteerd te worden. Ze hebben ook een paar puppytrainingen (of “pasgeborenenklas” om het zo te zeggen) met een paar puppies die uit Salamanca zijn aangekomen, zodat als ze opgroeien, ze wat beter gesocialiseerd zullen zijn. We houden deze cursussen op de zaterdagen en we overwegen om een aantal seminars voor hondeneigenaars te organiseren, waar ze kunnen leren om met de meest voorkomende gedragsproblemen om te gaan, waar ze mee te maken kunnen krijgen.



We zijn ook begonnen om gesprekken te houden in de scholen. Tot nu toe waren dat er niet veel, maar we hopen dat het aantal scholen, dat besluit om dierenwelzijn onder hun studenten te promoten, geleidelijk toeneemt.



En we hebben bezoek gehad van studenten uit Zaragoza en Ohio, met hun waardevolle hulp bij de behandeling van onze honden, aangevoerd door hun geweldige leraren Pablo en Guillermo. En hierdoor krijgen we hulp van dierenartsen van half Spanje en zelfs vanuit de halve wereld.

Wellicht een van de belangrijkste projecten dit jaar is de opening van de Scooby Kennel in Valladolid.




Dit was vroeger een opvang en kennel en we zitten nu midden in de schoonmaak van deze plek, het heraansluiten van elektra en water en we denken binnenkort te kunnen openen. Het is ons plan om een deel in te richten als een echte hondenkennel en een deel te gebruiken voor de honden die klaar zijn voor adoptie, omdat wij denken dat de meeste van onze potentiële adoptanten in Valladolid wonen, gezien het aantal mensen dat daar woont. Dus als we onze honden dichter naar de mensen brengen, dan is er een goede kans dat het aantal adopties zal verhogen. Het deel van de hondenkennel kunnen we verhuren voor een dag of zelfs voor langere periodes, met natuurlijk speciale tarieven voor onze Scoobyvrienden en ex-Scoobyhonden.



Een ander project, waar we vroeger of later aan gaan werken, is om een puppy-huis te bouwen en aan quarantainegebied voor katten. Ik hoop echt dat we daar dit jaar aan kunnen beginnen, omdat we recentelijk veel puppies hebben gered. Soms moesten we zelfs drie of vier nestjes bij elkaar zetten en dat is echt gekkenwerk, omdat ze nog erg klein en kwetsbaar zijn. En je moet je realiseren dat, hoe schoon de opvang ook is, dit geen plek is voor puppies omdat het stikt van de ziektes en de bacterieën.



Zoals gewoonlijk, hangt alles af van de financiën waarover we beschikken, dus als u een speciaal gevoel hebt voor dit project en u wilt geld hiervoor doneren, dan zouden we dat enorm op prijs stellen en de puppies, wiens leven u zult redden, zullen het nog meer waarderen.



Zoals u ziet, zijn we druk bezig met heel veel dingen, en dat naast de dagelijkse gekte van het organiseren van alles, het schoonmaken en het voeden van meer dan 600 dieren van verschillende rassen, waarvan de meeste Galgo’s.

Tot zover voor vandaag,

Fermin