5/22/2011

Hallo allemaal!

Hier ben ik dan alweer eens om jullie meer te vertellen over de projecten waar we mee bezig zijn en waar we zeker jullie hulp bij kunnen gebruiken. Aan de andere kant, het zou voor ons onmogelijk zijn om ook maar iets te doen hier of ook maar een enkel dier te redden zonder jullie hulp en vrijgevigheid...



Zoals jullie weten vanuit de verschillende nieuwsberichten op onze website zijn we bezig geweest met het ophalen van honden uit het zuiden van Spanje, met name die uit Sevilla maar ook uit kennels in Jaen, Moron, Granada, Talavera de la Reina, evenals een aantal in Madrid, en dit allemaal naast onze gebruikelijke ophaalrondes voor galgo’s, andere rassen, katten en andere dieren uit Valladolid, Zamora, Salamanca en Segovia.



Dit betekent dat we, ondanks dat we al veel dieren kunnen plaatsen, voor nog meer dieren een thuis zoeken en voedsel voor degenen die we hier opvangen... we hebben echt veel, heel veel voer nodig...

Dus de vraag is aan jullie allen, zonder wie wij niet zouden kunnen bestaan, of jullie een organisatie kennen die sommige van onze dieren wil huisvesten of iemand die ons voer of de financiƫn kan verzorgen, vertel hen alsjeblieft over onze honden en hoe geweldig ze zijn.



We weten uit ervaring dat onze honden vanuit een asiel in Nederland of Duitsland vrij snel geadopteerd worden aangezien ze erg sociaal zijn en zich snel aanpassen aan een nieuw thuis. Daarbij, we zijn nog steeds in Europa en hoewel het achterlaten van honden een Spaans probleem is en hier moet worden opgelost, is het ook zo dat we wat betreft dierenwelzijn hier grote verbeteringen zijn te constateren. Feit is dat sinds ik begon in de wereld van het dierenwelzijn het aantal achtergelaten honden flink is afgenomen en daartegenover de aantallen adopties fors zijn gestegen, bijna met 20% elk jaar hier in Spanje, terwijl we begonnen met 0 %.



Maar ik ben ook een van die mensen die denken dat de liefde voor dieren geen grenzen kent, als er ergens een dier in nood is en we kunnen helpen dan is dat onze plicht dit te doen, als menselijke ‘diersoort’. Het lijden van deze dieren zou niet voor een oplossing afhankelijk moeten zijn van de grenzen die wij mensen hebben ingesteld. Alsof je gewoon vet pech hebt als je in Spanje geboren wordt en dus maar moet leven met achtergelaten en niet verzorgd worden, maar als je net een paar kilometer verder wordt geboren heb je mazzel, dan heb je de loterij gewonnen en is de kans erg groot dat je een goed leven krijgt.

Ik ben er vast van overtuigd dat we vroeg of laat ook hier in Spanje de overgrote meerderheid van achtergelaten dieren in eigen land kunnen plaatsen, maar tot die tijd hebben we jullie nodig om hen te kunnen blijven helpen, en zij zullen jullie er dankbaar voor zijn.

Groeten,
Fermin