4/01/2017

IRIA, de wilde kat (door Alicia, vrijwilliger bij Scooby)

We krijgen iedere dag een hoop telefoontjes, en dit keer over een heel speciaal katje. Haar baasje was overleden en ze had een anderhalve maand alleen in het huis gezeten. Iemand had haar dagelijks te eten gegeven maar het was tijd om haar er uit te halen. Ons was verteld dat ze wild was en dat ze zich niet liet aanraken. Wat verbazingwekkend was voor een kat die bij mensen in een flat woonde, maar we gingen op weg om de wilde kat te vangen.
Toen we aankwamen troffen we een hele angstige kat aan, getraumatiseerd door de dood van haar baasje , maar er was niet veel voor nodig om haar te “vangen”, die zogenaamde wilde kat was helemaal niet zo wild.
We namen haar mee naar Scooby om haar te onderzoeken en te steriliseren maar bij ons raakte ze nog meer gestressed, ze bleef maar in een hoekje zitten en wilde niet eten. Het brak mijn hart om haar zo te zien dus ik heb haar mee naar huis genomen tot we een echt thuis voor haar hebben gevonden.
Ze raakt langzaam gewend aan het huis, ze heeft tijd nodig en een gezellige plek waar ze zich op haar gemak kan voelen. Ze leert snel en de “wilde” kat blijkt een geweldige kat te zijn, ze had alleen een beetje aandacht en liefde nodig.
En nu heeft IRIA, zoals ik haar genoemd heb, een plek nodig waar men haar begrijpt en waar ze zich veilig voelt, dan zal ze gelukkig zijn en als zij dat is, ben ik het ook.