1/25/2017

We hebben het weer gedaan..         1  “Geef geen kritiek op wat je niet begrijpt zoon. Je hebt nooit in die man zijn schoenen gestaan.”
                              Elvis Presley

In 2016 hebben we weer een toename gezien in het aantal hondenadopties en een zelfs grotere toename in het aantal kattenadopties, maar ik vraag me ieder jaar af: waar gaat dit stoppen? We kunnen niet oneindig blijven groeien maar gezien het feit dat het aantal honden dat we ophalen blijft stijgen, zit er niets anders op dan onze dieren een thuis te vinden, waar ook ter wereld. Als er een thuis beschikbaar is, zorgen wij dat we er heen kunnen.
Ik zou het zo fijn vinden dat de mensen die ons bekritiseren op Facebook zich dat realiseren. Ze doen zelf weinig tot niets om dieren te helpen maar vinden wel dat ze het recht hebben om zich ermee te bemoeien en hun ongefundeerde mening te geven. Het interesseert ze niet eens wat er met de dieren gebeurt, maar bekritiseren alleen wat andere mensen doen. Deze aasgieren hebben geen enkele gene en hun enige manier is op social media zoals Facebook kritiek te spuien.  We hebben naar het programma gekeken dat op de Spaanse televisie werd uitgezonden waar ze spraken over de “business” om dieren naar het buitenland te sturen, en dat was pure bagger. Ze hadden geen enkel bewijs voor de beschuldigingen die ze deden, er was alleen een geval waar men een vrachtwagen had onderschept van de Seprona die honden vervoerde van Cadiz en waar een Italiaanse vrouw die het regelde toegaf dat ze een foutje had gemaakt.  Gebaseerd op dat enkele geval  werden er een hoop aannames gedaan door de pers, en het leek erop dat hun enige bedoeling was om een schandaal te veroorzaken en zo het werk dat opvanginstanties zoals die van ons doen, in discrediet te brengen.
We proberen meer informatie over dit geval naar boven te krijgen maar wat we tot nu toe hebben gezien doet ons denken dat de jacht lobby (ofwel de galguero lobby) hier achter zit. Alles wat er in dit vreselijke programma wordt gezegd en zelfs in een krant in Andalucia recentelijk, komt helemaal overeen met de leugens die de galgueros al jaren verspreiden over honden opvangorganisaties, allemaal zonder enig bewijs. En wat het zo erg maakt is dat de zogenaamde dierenactivisten de galgueros juist een dienst bewijzen door honden opvangorganisaties zoals die van ons in discrediet te brengen (of het tenminste proberen). Het is waar dat op een gegeven moment we hebben geprobeerd met hen te onderhandelen, maar ten goede van de galgos en we zouden het weer doen als het een hondenleven zou redden.

Welnu, voor alle mensen die zoveel kritiek hebben kan ik alleen dit getal noemen:  1294
Dat is het aantal honden waar we een thuis voor hebben gevonden dit jaar, het aantal overwinningen dat we in 2016 hebben bereikt. Overwinningen op julle, galgueros en idiote relschoppers.. we hebben weer gewonnen, 1294 keer om precies te zijn. En we zullen blijven winnen in 2017 iedere keer dat een hond een thuis vindt. En wij zullen die strijd voor hen blijven voeren.


DUS... STIK MAAR IN JE ONGEFUNDEERDE WOORDEN!

Kusjes, knuffels en liefdesbeetjes ,
Fermín.
1 “Doe wat in je hart goed voelt – want je zult toch bekritiseerd worden.   Of je het nu wel of niet doet, het is hoe dan ook niet goed.”
Eleanor Roosevelt