7/10/2016

Arme ZukiZe is een kleine galga, klein van formaat en in gewicht. Toen ze bij ons kwam woog ze maar 10 kilo en toen ze ons belden om haar op te nemen hebben we gelijk ja gezegd. Ze was gered van een galguero die haar niet meer wilde, zat onder de teken vanwege de verwaarlozing door haar eigenaar, maar toen ze bij ons kwam waren de teken al weg, het eerste wat de dierenartsen deden toen ze haar ophaalden en een eerste onderzoek deden, was alle teken te verwijderen. En als eerste moesten ze iets aan haar poten doen, dat is het meest serieuze wat ze heeft. Ze heeft een vasculitis die er voor zorgt dat de tenen van haar achterpoten geen bloedtoevoer hebben en daardoor heeft ze gangreen gekregen in die tenen, en wij vrezen dat ze misschien geamputeerd moeten worden, zelfs ondanks de uitgebreide behandling die ze krijgt met antibiotica, verlichtende gels voor wonden en littekens, we blijven toch het ergste vrezen en dat allemaal omdat ze verwaarloosd is door die galguero, nog een van diegenen die heel veel van zijn honden houdt en zoals ze zelf zeggen ze nooit mishandelen. Nog zo eentje die hun hond zonder chip houden en niet eens in staat was haar tegen teken te behandelen, ondanks het feit dat hij de pipetjes tegen teken gewoon gratis kreeg.. Help ons alsjeblieft, doneer alsjeblieft wat je kunt, Zuki en nog zovele Zunis hebben jullie nodig en wij kunnen alleen helpen als jullie ons helpen . Het is zeker dat het bloed en ontlastingsonderzoek niet zo goed was, en dan zeggen ze nog dat ze goed voor ze zorgen. Groeten en help ons alsjeblieft hen te kunnen helpen. Kusjes, knuffels en likjes. Fermin.

Een van onze dieren adopteren:  http://www.scoobymedina.org/nl/adoption/index.html
 

Briefje van de dierenarts:
Hier zijn de resultaten van de ontlastingstest. Ze zit ook nog eens vol met interne parasieten. Het arme beestje heeft van alles. Ik zou haar PANACUR 500 mg (1 pil per dag) geven en na drie weken de cyclus nog eens herhalen. Voor wat betreft de medicatie voor de babesiasis, dat kwam gister uit Madrid en alles is uitgelegd zodat jullie de complete medicatie kunnen geven. De antibiotica voor de huid is  CEFALEXINA, Rilexine 300 mg zou perfect zijn omdat het op gewicht gaat en 1 per 24 uur geldt. Als je dat niet hebt kun je KEFLORIDINA 500 mg geven en iedere 12 uur een halve pil geven. Andere optie is AMIXO-AC CALVULANIC. Is 500 mg maar het zijn capsules dus je kunt ze in tweeen delen en een halve iedere 12 uur geven.
Bij twijfel hoor ik je .
Eens kijken of de twee injecties en het verwijderen van de parasieten helpt om haar er bovenop te krijgen. Hou me op de hoogte en stuur me alsjeblieft foto’s van de vooruitgang!