3/31/2016

Nog een transport‘s Ochtends 4 uur, en weer een transport. Dit keer richting Andalusie met twee ritten. De “Boss” doet de ene naar Cordoba die eindigt in Extremadura, en ik doe de route van Cadiz en Sevilla om weer een honderdtal harige vrienden op te halen, een traject van ongeveer 4000 km en meer dan 18 uur rijden, maar het is waar we voor staan en onze morele plicht.
Ik begin bij de eerste stop in El Palmar, waar Francisco op me wacht, die zich bezighoudt met het verzamelen van de galgos die de galgueros niet meer willen. Hij overhandigt 18 galgos, 5 podencos en een podenco moedertje met twee pups van amper 2 weken oud. Ze hebben nog veel meer dieren maar het is onmogelijk ze allemaal mee te nemen, we laten die in handen van de mensen die met ons samenwerken en ruimte hebben.
La Venta de las Angular, oude bekenden in deze reddingsacties waar er 13 galgos zijn, zoals altijd goed georganiseerd en een snelle ophaal. Hiervandaan ga ik naar Guadalema, en tijdens dit traject gebeurt er iets dat ik niemand toewens.. plotseling begint er een hond te blaffen (dat gebeurt natuurlijk vaker als de honden zich bewegen in de ruimte van de kooien, dat is normaal, maar dit geblaf was luider en meer huilen, dus ik stop om te kijken wat er is gebeurd.. Ik weet echt niet hoe hij het voor elkaar heeft gekregen maar een van de honden heeft zijn achterpoot in een gat in de tralies gekregen waar het dubbelgeklapt is en hij het er niet meer uit krijgt!  Ik zoek snel een plek waar ze ons kunnen helpen en ik heb het geluk aan mijn zijde want ernaast zit een fabriek waar ze me een nijptang kunnen lenen waarmee ik een gedeelte van de tralie van de kooi kan afknippen.  Gelukkig maar want in een poging van de pijn af te komen was de hond al begonnen met het bijten in de Poot die klem zat, gelukkig bleef de schade nu beperkt.
Guadalema, nog eens 6 galgos, een vrouw overhandigt me de galgos die ze heeft gekregen van een overleden jager, waarvan er twee in slechte conditie zijn, een met een gebroken schouder en de andere met huidproblemen van de hoeveelheid teken die hij heeft.  De laatste stop in Sevilla waar ik maar 1 ipv de afgesproken 2 honden ophaal, die ook nog een kleine wond aan de achterpoot heeft.
Om 10 uur in de avond kom ik in de opvang aan, de “Boss” is 2 uur eerder aangekomen met bijna 60 dieren, alle honden zijn al in hun patio’s bij Scooby Medina, de honden die medische aandacht nodig hebben zoals de galgo met het ongeluk met zijn achterpoot worden door onze dierenartsen nagekeken, dank je wel Jose dat je op al die uren beschikbaar bent en wacht op de aankomst van onze harige vrienden.
Het was weer een lange dag maar met de wetenschap dat we het juiste gedaan hebben, we zijn daardoor niet meer moe maar juist meer gemotiveerd om voor en door hen te werken.
Hoover