3/11/2016

A charity clean-up and start-up

Hallo allemaal
vorige week heeft een groep vrijwilligers van Greyhound Compassion een aantal dagen bij de Scooby opvang het Scooby team geholpen. In de eerste drie maanden van het jaar is het aantal galgos dat binnenkomt torenhoog omdat de galgueros zich van hun galgos ontdoen aan het eind van het renseizoen. De opvang zat tot aan de top vol omdat in de eerste twee maanden van dit jaar er gemiddeld 40 galgos per week werden opgevangen.
We begonnen het werk met het opruimen van de patios en de kennels, en natuurlijk deelden we hier en daar een knuffel uit aan een gered puppy, en gaven een voorzichtige aai aan de nerveuze galgos die zich tegen de rand van de kennel muur drukten omdat ze het nog niet aankonden contact met mensen te hebben.
Er waren de gebruikelijke stapels was van lakens en handdoeken, die Pam en Ruth langzaam aan wegwerkten. Het beddengoed, de jassen en handdoeken-opslag was de laatste weken een rommelige berg geworden die het onmogelijk maakte voor de werklui bij Scooby om snel een handdoek of deken te vinden. We maakten een menselijke ketting om de stapel te sorteren naar acceptabele stapels op de beschikbare planken.

Natuurlijk werden we verliefd op een aantal inwoners wiens ogen onweerstaanbaar waren. Om er maar een paar te noemen, Amelio was zo lief en schattig en Austin verwelkomde ons zachtjes in zijn hok iedere dag. Verschillende galgos leken Olivia, een van de vrijwilligers, te omhelzen als ze hen knuffelde tussen het schoonmaken door. Ze hingen gewoonweg op haar schouders en drukten hun neus tegen haar oor.

En we hadden voor het eerst een liefdadigheidswinkel in Medina del Campo, waar Scooby is gevestigd.
Scoobu heeft tegen een kleine vergoeding het gebruik van een lege winkel gekregen en een van onze vrijwilligers, Ellie heeft er de eerste liefdadigheidswinkel in de stad van gemaakt. De eerste dagen is ze bezig geweest de bestaande voorraad te sorteren en ruimte te maken voor de gedoneerde goederen voor de verkoop. Aan het einde van ons verblijf hing het Scooby bord boven de deur en was er een hondenhoek, een bric-a-brac afdeling , manden met leuke dingen voor de kinderen en een gedeelte met ruimte voor gedoneerde mode-artikelen. Dit is echt iets nieuws voor Media en we hopen dat het een succes wordt, maar we zullen moeten afwachten. Als het werkt zou het een goede bron van inkomsten kunnen zijn voor de opgevangen honden bij Scooby en het ziet er goed uit. Voordat Ellie vertrok had ze op de laatste ochtend bezoek van mensen die met hun hond kwamen die geadopteerd was bij Scooby, en beloofden dat ze het nieuws aan hun vrienden zouden doorgeven.  Laten we hopen dat die zin hebben in een leuk koopje voor een goed doel!

Lucinda