8/17/2015

Het verhaal van Trass




Vandaag willen we jullie het verhaal vertellen van een hele speciale hond. Trass heeft Scooby al een hele tijd geleden verlaten, toen hij slechts 4 maanden oud was, samen met zijn moeder en broertjes (ze zijn allemaal geadopteerd). Een tijdje terug kwam hij ons bezoeken maar niet op de manier zoals hij of wij dachten, hij was teruggekomen om te blijven. Precies nu hij ongeveer zes jaar oud is, nadat hij de helft van zijn leven bij een familie in een thuis heeft gewoond, heeft hij geen andere optie gekregen dan terugkeren naar Scooby. En we zullen niet op de details ingaan wat daar de reden van is.
Maar ja, er zou een betere optie voor hem moeten zijn, want deze optie is het duidelijk niet voor hem. We laten je foto’s zien en video hoe hij zich weer in de opvang heeft moeten aanpassen. De eerste foto is van toen hij net aankwam (en hij bleef twee dagen zo), daarna verdween zijn apathie een beetje en begon hij langzaam dichterbij te komen. En toen we net dachten dat het allemaal goed zou gaan, kreeg hij problemen met zijn medebewoners. Zijn nervositeit en stress maakten dat een andere hond hem niet zo zag zitten en die heeft hem gebeten. Sindsdien is hij aan het bijkomen, hij had hechtingen nodig en nog een paar wonden die dagelijkse zorg nodig hadden. Maar niet alle wonden zaten aan de buitenkant, de ergste wonden deden het meeste zeer, de wonden in zijn ziel, zijn gebroken hart omdat hij wederom was achtergelaten.
Dankzij de goede liefdevolle zorg van de Scooby medewerkers is hij langzaam aan het opknappen. Dat is zo sinds een maand of twee, twee maanden van positieve veranderingen. Hij houdt er niet van opgesloten te zitten en verandert compleet als je hem meeneemt op wandelingen, dan is hij zo relaxed, loopt mooi naast je en kijkt je aan alsof hij wil zeggen:  “zie je wel? Zo vind ik het leuk en zo hoort het”. Hij is sociaal, lief en attentvol en het enige wat hij nu nodig heeft is een nieuw thuis waar hij wederom de liefde, het vertrouwen en de band met mensen kan krijgen die hij op  een dag verloren is.

Movie Trass: https://www.youtube.com/watch?v=WCbqJytd7hQ