12/08/2014

Dulce and Tigre

Dit zijn Dulce en Tigre en ze zijn door een hel gegaan. We kunnen het niet geloven dat er mensen zijn met zo weinig gevoel. Vorige week kregen we een telefoontje van een man die vertelde dat er twee honden al een jaar of  3 a 4 aan het zwerven waren in zijn dorp en hij bood aan ze te vangen.  Tot zover alles in orde. Het probleem was dat toen wij daar aankwamen om ze op te halen, we daar een hond aantroffen vastgebonden aan een container en de andere zat in een vangval voor vossen. We vermoeden dat ze er allebei in zaten vlak voordat wij aankwamen. De dieren zaten al sinds de afgelopen vrijdag in die kooi, vijf hele dagen, buiten, in een kooi, zonder je te kunnen bewegen, in de regen en de kou,  zonder ergens heen te kunnen, zonder drinken en misschien een heel klein beetje eten. Arme Dulce had een zwelling op haar kop, waarschijnlijk omdat ze klem zat tegen de rand van de kooi en toen we haar eruit haalden kon ze eerst niet eens staan omdat ze zo gekromd had gezeten. Waarom blijven dit soort dingen gebeuren?
Ieder levend wezen moet toch met respect behandeld worden, dieren zijn geen dingen, ze hebben gevoelens en voelen pijn en liefde net als wij. Genoeg!
Bij Scooby zullen wij nooit moe worden om dieren te redden en mensen bewust te maken zodat dit soort zaken niet meer voor zullen komen. Als je gelooft in wat wij doen en je onderdeel wil uitmaken van de oplossing kun je ons op verschillende manieren helpen:
Wil je ons helpen door middel van een gift of donatie?
Als je ons wil steunen zodat wij door kunnen gaan met het redden van dieren en hen te verzorgen dan kun je: