12/04/2014

Dringend hulp gevraagd voor Lucky



Lucky is in ons asiel en heeft dringend een opvang plek nodig of iemand die hem wil adopteren. Zijn geschiedenis begint 13 jaar geleden toen hij was geadopteerd vanuit een perrera precies op de dag dat hij eigenlijk afgemaakt zou worden. Daarom hebben zijn adoptanten hem Lucky genoemd. Hij had een gelukkig leven en zijn familie zorgde goed voor hem en hielden van hem met heel hun hart. Maar nu moeten ze afscheid van hem nemen. Hij woonde in een dorpje in Zamorra met Ororio en Paquita. En omdat ze al behoorlijk op leeftijd zijn beginnen ook de psychische problemen en omdat ze alleen maar een klein pensioentje hebben hebben ze niet genoeg geld om hun huis in de winter te verwarmen en rekeningen te betalen. En dus heeft hun dochter besloten om hen in huis te nemen in Bilbao. Maar aangezien de dochter heel klein behuisd is is er helaas geen plaats voor Lucky en ze hebben niet voldoende middelen om hem te onderhouden. En dus gingen ze kijken wat de mogelijkheden waren voor Lucky.

In eerste instantie hebben ze gezocht naar iemand in het dorp die hem gedurende de winter wilde nemen of iemand die hem wilde adopteren. Eventueel zelfs iemand die hem voor de winter zou kunnen opvangen zodat ze hem van de zomer weer terug konden nemen. Maar helaas konden ze dit zich financieel niet permitteren. Tenslotte kregen we een urgent telefoontje van Nieves die ons om hulp vroeg want er was tijd meer over en ze moesten Lucky onderbrengen. Veel van jullie zullen waarschijnlijk niet goed oordelen over de familie die hun hond weg doen maar we weten zeker dat ze echt alles gedaan hebben om hem onder te brengen. Je kunt je niet voorstellen hoe vreselijk hartverscheurend het was om te zien hoe Onorio en Paquita huilend afscheid van hem hebben genomen.

Voor degene onder ons die hun huisdier hebben verloren, weten hoe moeilijk het is om afscheid te nemen van je  maatje, je familie. Het  vreselijke verdriet wat je voelt. En daarom willen we een happy end voor Lucky. We vragen jullie om je in hen te verplaatsen en deze hond, en we weten dat jullie een plekje voor hem zullen hebben in je huis en in je hart. Alsjeblieft willen jullie hem of opvangen of adopteren. Hij heeft jullie zo hard nodig. We mogen zijn leven niet zo triest laten eindigen