12/07/2014

Diego



Zelfs ondanks het feit dat Diego in de steek gelaten is en overreden, is het een jongen die geluk heeft gehad. Het is hem gelukt in leven te blijven tot hij een goed mens tegen kwam die niet de andere kant op kon kijken en hem gered heeft van een zekere dood. Hij verblijft nu bij ons en heeft vandaag een afspraak met de dierenarts. We moeten foto’s nemen om te kijken waar de breuken zitten, zodat we hem kunnen opereren en zo snel mogelijk zo fit mogelijk te krijgen zodat hij geadopteerd kan worden en een eigen thuis kan vinden.
Galgo’s zoals Diego werden, zijn en zullen altijd en iedere dag in de steek gelaten worden door hun eigenaren als ze niet goed genoeg zijn voor de jacht. Ze worden getest, zoals een gebruiksvoorwerp en als het niet voldoet, worden ze ook net zo snel weer weggegooid. En dan gaan ze zwerven, gedesoriĆ«nteerd, hongerig, ziek en totaal hulpeloos. In veel gevallen steken ze wegen en snelwegen over, een gevaarlijke situatie waar velen van hen het leven laten. We danken iedereen die hun gezicht niet afwendt en ons informeren of zelf deze dieren redden. Er is een gezegde door Edmund Burke dat zegt: “Het enige dat het kwade nodig heeft om te zegevieren, is goede mannen die niks doen.”
Maar zelfs dan, iedere dag zijn er meer mensen die net als wij vechten voor een betere wereld voor de dieren, iedere dag zijn er mensen die hun ogen opendoen en ontdekken dat de mens niet het enige ras is dat recht heeft op een goed leven. Dankzij jullie allemaal is er hoop op een betere toekomst. Wil je ons helpen?