7/22/2013

Open Dag op het terrein van Scooby Medina


Op 30 Juni opende Scooby Medina voor het eerst zijn deuren voor een van de Open Dagen die voor het hele jaar op de laatste zondag van elke maand gepland staan.
Ondanks de verzengende hitte waren er die dag honderd mensen aanwezig. We willen hen allen bedanken voor hun komst en hun goede wil. Het was een onvergetelijke avond, waarbij er heel wat gelachen werd en alles in het teken stond van een goed humeur en de liefde voor dieren. 
Fermín, als gastheer van de dag, liet elk hoekje van Scooby aan de deelnemers zien, die erg onder de indruk waren van alle verbeteringen in onze faciliteiten en het aantal dieren dat in ons asiel onderdak vindt, en hierdoor werd ook duidelijk hoe belangrijk alle hulp was zodat alles in goede staat kan worden gehouden, wat voor zowel onze gebouwen als voor onze dieren geldt.
De rondleiding startte bij de kliniek, de audiovisuele ruimte, het kantoor, om door te gaan via de quarantaineruimtes, het pakhuis en de verschillende paddocks waar de gevonden en binnengebrachte honden leven. Vervolgens ging de rondleiding over het terrein van de schapen, geiten, varkens, paarden en ezels, waarbij de bezoekers die laatsten mee konden voederen. Op het laatste stukje van de toer liet Fermín hen het meertje zien met onze vogels en de verblijven van de katten, de wasberen en de puppies. Sommige van de jongere mensen hadden de gelegenheid een van onze nieuwe ‘huurders’ te voeren: een ooievaar.
Na een rondleiding van bijna twee uur eindigde de bijeenkomst met een hapje en een drankje in de winkel, waar al het werk dat Scooby doet en de hulp die nog steeds nodig is om onze doelen te verwezenlijken nogmaals werd belicht.
Een aantal van de deelnemers aan deze bijeenkomst zijn inmiddels vrijwilliger voor Scooby Medina geworden, waar ze hun liefde voor dieren kunnen laten zien en elke dag kunnen helpen met het werk dat gedaan moet worden. Aan hen en aan alle andere deelnemers, dank voor jullie belangstelling.
De open dagen zullen telkens gehouden worden op de laatste zondag van elke maand, gedurende de maanden juli, augustus en september van 19.30 tot 21.30 uur en in oktober tot en met april van 12.00 tot 14.00 uur.
We rekenen op jullie voor onze volgende bijeenkomst op 28 juli om 19.30 uur.