7/12/2013

Dag van het gezelschapsdier in Valladolid



Wederom was dit jaar de Sociedad Protectora de Animales y Medio Ambiente Scooby aanwezig op de vierde editie van de “Dag van het gezelschapsdier” die afgelopen 16 juni in Valladolid. Samen met het gemeentebestuur was Scooby verantwoordelijk voor het organiseren van deze editie op de Paseo Central del Campo grande.
Er kwamen honderden bezoekers, het grootste gedeelte ervan vergezeld van hun huisdier, en er was iets te doen voor jong en oud. En er waren niet alleen honden te zien, maar ook katten, hamsters en zelfs een enkele parkiet.
Er waren diverse activiteiten georganiseerd zoals de gebruikelijke optocht waar de honden de grote sterren waren, ze liepen over de catwalk als professionele modellen, altijd in gezelschap van hun baasjes. Er was een wedstrijd in 5 categorieën: de meest originele mixhond,  de mooiste outfit, het beste paar op 6 poten, de beste look-alike en “mijn hond is een filmster”. Daarnaast waren er verdeeld over de dag diverse shows, wandelingen, spelletjes met therapiehonden,  springkastelen voor kinderen en diverse stands.
In de dagen vooruitlopend op deze dag waren er verschillende gratis workshops over hondentraining, met groot succes, in diverse parken in de stad. Een teken- en schilderwedstrijd met als thema: een extra lid van de familie en een fotowedstrijd “foto van mijn kat”.
Deze dagen zijn om verschillende redenen belangrijk voor Scooby, ten eerste voor het een op een contact met het publiek, maar ook dat wij kunnen laten zien wat voor wij werk wij iedere dag doen, de productenverkoop en het vinden van sponsoren om ons werk te kunnen voortzetten, en zonder twijfel was het belangrijkste doel het vinden van adoptanten voor onze geliefde dieren.
In de laatste maanden hebben we gezien dat het aantal verwaarloosde honden flink groter is geworden, hoogstwaarschijnlijk door de crisis die ons allemaal raakt, dus het is nu nog belangrijker om mensen bewust te maken en hen te informeren, en dit soort dagen, markten en andere activiteiten zorgen ervoor dat wij het publiek kunnen bereiken.
Op deze dag van het gezelschapsdier hebben we diverse honden en katten kunnen plaatsen dus MISSIE GESLAAGD, dankzij de hulp van iedereen. En voor nu: we gaan weer aan het werk!