2/22/2013

Zara – weer een vondeling tegen het eind van het jachtseizoen



4 januari: in de middag werd er gebeld naar het kantoor, er was een galgo gezien in een veld vlakbij Scooby. Niet de handigste plek om een zwervende hond te vangen, want dit veld grenst aan de snelweg, de provinciale weg langs Scooby en het spoor. Er is maar aan een kant open terrein.  Om te voorkomen dat de hond de verkeerde kant op zou rennen, zijn Dani, Pablo en Sabine alledrie op weg gegaan, gewapend met riemen en voedsel om de hond dichterbij te lokken.
Al snel zien ze een prachtige, elegante galga op kleine afstand – jammergenoeg lijkt het erop dat ze haar best doet om afstand te bewaren. Elke stap in haar richting wordt beantwoord met een stap terug. Opeens verdwijnt ze. Ze kan via greppels onder de snelweg door naar de andere kant van de weg. Dus zijn we snel in de auto gesprongen om onze zoektocht voort te zetten. Kort daarna werd ze weer gevonden, samen met twee andere galgo‘s, die wat verder weg waren. Maar wederom was het onmogelijk om bij haar in de buurt te komen. Aan drie kanten omsingeld kreeg ze het geweldige idee om zich te gaan verstoppen in een leeg elektriciteitshuisje. We konden niet meer geluk hebben. Eenmaal “gepakt”, liet ze toe dat Pablo haar afgematte lichaam in zijn armen naar de auto droeg, waar ze in slaap viel, compleet uitgeput, ondanks het feit dat de rit naar Scooby maar kort duurde. In de tussentijd waren haar metgezellen verdwenen, dus besloten we om hen op een later tijdstip met voer te lokken, om ze naar Scooby te brengen.
Dit kleine meisje is verschrikkelijk dun, ze moet gedurende een lange periode veel te weinig gegeten hebben. We hebben haar Zara genoemd, omdat die naam zo‘n elegante klank heeft en ze is zo‘n elegant schepseltje. Zara is nog erg jong. Een knappe galga, helemaal gestroomd met een prachtig gezicht. Wie weet hoeveel dagen van haar leven ze heeft doorgebracht met zwerven door de velden. Ze is wat verlegen aan de riem, maar staat desondanks toe dat we haar in onze armen nemen en haar aaien.
Op dit moment woont ze alleen, om er zeker van te zijn dat ze genoeg voedsel krijgt. Als ze weer op krachten is en gezond, dan mag ze verhuizen.


Alles wat we nu nodig hebben voor dit prachtige meisje, is een liefhebbende familie, waar ze kan leren hoe mooi het leven kan zijn, zelfs voor galgo‘s!