2/20/2013

PERSBERICHT 11-Januari-2013



De Sociedad Protectora de Animales y Medio Ambiente Scooby heeft meer dan 700 adopties beheerd over het jaar 2012. De meerderheid van deze adopties vond plaats in Europa, in concreto 77,28%, de overige 22,7% vonden plaats in Spanje. Een veel lager aantal dan in de rest van Europa en sinds enkele jaren heeft Scooby Medina getracht hierin verbetering te brengen door campagnes voor bewustwording, sensibilisatie en informatie, en beetje bij beetje begint al dit werk vruchten af te werpen.

Meer dan 800 honden zijn gedurende het jaar 2012 de voorzieningen van Scooby Medina gepasseerd, een aantal min of meer gelijk aan het vorige jaar. Gedurende deze periode werden in totaal 150 honden in Spanje geadopteerd, de meerderheid hiervan betrof mixhondjes, die men tegenwoordig tegen kan komen in steden zoals Valladolid, Cáceres, Madrid, Zaragoza, Valencia, Vizcaya, Burgos, Tarragona, Ávila, León, Segovia, Almería, Barcelona, Girona, Palencia, Asturias, A Coruña, of Zamora.
Dit in tegenstelling tot de meer dan 500 adopties die plaatsvonden in Europa, over het merendeel galgos betreffende. Fransen en Italianen leiden de adopties in Europa. Gedurende dit jaar werden 189 honden in Frankrijk geadopteerd, verdeeld over 13 reizen. Voor wat Italië betreft werden 156 honden geadopteerd, waarvoor 6 reizen vereist waren. De Nederlanders, Duitsers, Belgen en Slovenen vormen de rest van de Europeanen solidair met Scooby, goed voor respectievelijk 99, 66, 25, en 10 adopties.
Inwoners van andere europese landen, evenals Amerikanen, zijn in mindere mate ook adoptanten van Scooby-dieren.

Het plaatsen en onderhouden van deze hoeveelheid dieren in Scooby Medina is mogelijk dankzij de samenwerking van honderden personen, vrijwilligers, adoptanten en donateurs die met hun medewerking en hulp het mogelijk hebben gemaakt dat dit project al meer dan 20 jaar goed blijft lopen.
De afgelopen jaren is de hoeveelheid werkzaamheden enorm toegenomen waardoor we meer personen nodig hebben die meedoen aan deze activiteit die weliswaar veel voldoening schenkt maar ook niet vol te houden is zonder veel en adequaat onderhoud.


In het kader van de activiteiten voor bewustwording en sensibilisatie zullen we dit jaar beginnen met het verdelen van kalenders voor kinderen op alle lagere scholen en kleuterscholen. In totaal zullen we 1.500 kalenders verdelen.
In Medina del Campo zijn dat de volgende scholen:
Centros Escolares:
-        San Juan de la Cruz    75
-        Obispo Barrientos        126
-        Clemente Fernandez de la Devesa         61
-        San José Hijas de Jesus       143
-        Las Mercedes     120
-        Lope de  Vega    75
Centros de Preescolar y Guarderias
-        San Francisco     100
-        Castillo de Colores       62
-        Chiquilandia        30
-        Ludoteca Manolita        25
Rodilana
-        San Juan Bautista        10
Cuellar
Centros Escolares
-        San Gil       70
-        Santa Clara         132
-        La Villa       57
Centros de Preescolar y Guarderías
-        Los peques 27
-        Guarderia Puri    23
Olmedo
-        Escuela de Educación Infantil La Alborada      68
-        Colegio Público Tomás Romojaro           97
Arevalo
-        Colegio Los arévacos            122
-        La Moraña           87
   
Deze campagne heeft twee doelen, enerzijds meer bekendheid geven voor Scooby en het belang van dieren bij de allerkleinsten, anderzijds de bevolking van Medina del Campo en omliggende plaatsen meer bekend maken met het werk dat bij Scooby wordt gedaan.
Wij willen allen bedanken die het door hun ondersteuning mogelijk hebben gemaakt het werk van Scooby bekend te maken bij de allerkleinsten. Dank u.