11/20/2012

Weer op bezoek bij Scooby

Een kleine groep Engelse vrijwilligers is net teruggekeerd van de Scooby shelter, in Medina del Campo. We deden onze normale klusjes van schoonmaken, voederen, het verzorgen van de zieke en bange honden, het troosten van de getraumatiseerden en het socialiseren van de verlaten puppies in de shelter, evenals het bemoedigen van de brutale en de speelse honden. Verscheidenen van ons hebben blauwe plekken op plaatsen die we niet kunnen noemen en hebben genoeg van het schoonmaken met afgekauwde dweilstokken.
We zijn de vrienden van een van de vrijwilligers dankbaar, die geld doneerden voor een voorraad Manuka honing, de “helende honing”. We hebben verschillende potten meegenomen en gingen aan het werk om de verwondingen van sommige bewoners te verzorgen. Een heel groot dankjewel voor de donors, dit werd enorm gewaardeerd.

Tussen de bewoners, zagen we twee greyhounds met Engelse oormerken. Hoe waren zij terecht gekomen in de Scooby shelter? De oortatoeages waren maar gedeeltelijk leesbaar. We konden het eerste gedeelte van de tattoo via internet opsporen, waardoor we ontdekten dat de arme greyhounds verkocht moeten zijn aan een Spaanse eigenaar en daarna officeel overgedragen, waarna ze uiteindelijk door Scooby zijn opgenomen. Het is zo verdrietig en frustrerend dat door het overmatig fokken in de greyhoundindustrie, deze lieve en gevoelige dieren uiteindelijk in de steek worden gelaten. Scooby doet haar uiterste best om een liefhebbend thuis te vinden binnen haar netwerk.