1/24/2012

Vreugde en verdriet

Dankzij jullie hebben wij meer honden kunnen redden, dit keer uit kennels in Cuenca, Jaen, Salamanca, Badajoz, Madrid en Sevilla. Zeker niet zoveel als vorig  jaar maar ik denk dat dit pas het begin is. Ik denk dat we in staat zijn om er nog meer op te nemen en ik heb al afspraken staan om galgos op te halen in Sevilla en in Morron, en ik wilde jullie laten weten dat dit niet mogelijk zou zijn zonder jullie.

Ik vertel dit misschien heel vaak maar het is eerlijk waar niet mogelijk om dit te doen zonder onze adoptanten, de mensen en de organisaties die ons helpen. Zonder jullie zou dit prachtige maar soms ook ondankbare werk niet mogelijk zijn.
Dit werk in de dierenopvang brengt vreugde maar zeker ook verdriet en teleurstellingen. Om jullie een klein voorbeeld te geven, afgelopen zaterdag haalden we twee galgas op in een dorpje vlak bij Medina, dankzij twee vrienden die we daar hebben. Ze hadden ons gebeld om uit te leggen dat de eigenaar van deze galgas ze normaal gesproken ophing in z’n eigen achtertuin om ze daarna te begraven, zodat wij er nooit van op de hoogte waren. Deze twee vrienden hebben hem uiteindelijk kunnen overtuigen dat het beter was om ons een nieuw thuis voor deze honden te laten vinden. dus dat was een vreugdevol feit voor ons. Maar twee dagen later stierf een van onze meest geliefde galgas Esme. Een vreselijke slag voor iedereen maar vooral voor Sandra, die vanaf het begin dat ze bij ons kwam voor haar gezorgd had. Het was altijd een delicate hond geweest met haar Leishmania maar het leek erop dat ze aan het opknappen was. En ineens stopte ze met eten en stierf en dat is echt heel moeilijk. Zeker voor Sandra, die loopt de hele dag te huilen, ze stierf ook in haar bed waar ze haar had ingestopt toen ze steeds zieker werd.


Het geeft ons vreugde te weten dat al de galgos waar ik over vertelde, die we opgehaald hebben uit de diverse asielen en die op het punt stonden afgemaakt te worden, bij ons zijn en veilig zijn.
Het doet ons enorm verdriet dat in het asiel van Talavera ze toch zijn afgemaakt, terwijl ze wisten dat we ze zouden komen ophalen.
Het is een vreugde te weten dat we op jullie kunnen rekenen, en het doet ons verdriet kritiek te krijgen, zeker van mensen die totaal niet weten waar ze over praten, en ik wil alleen maar zeggen dat het makkelijk is om ergens kritiek op te geven maar de dieren worden daar niet beter van.
En gelukkig zijn jullie er, de mensen zoals jullie die er door jullie hulp voor zorgen dat Scooby in staat blijft om dieren in nood op te vangen.
Fermín