1/22/2012

Onze Miss Marple


Negri behoort zo langzamerhand tot de vaste Scooby inventaris. Of je nu naar het kantoor gaat of naar de kliniek, aan Negri kom je niet ongemerkt voorbij. Zij is onze Miss Marple, die alles meekrijgt en bedachtzaam al haar ‘zaken’ oplost. Of dat nu gaat om ‘hoe kom ik op de bank in het kantoor voordat de katten hem hebben ingepikt’ of ‘hoe krijg ik het lekkers uit de ton voor de honden zonder dat iemand mij ziet’.
Negri is een slimme en bedachtzame hond. Ze is nou eenmaal niet van het type dat om je heenspringt van kijk mij nou kijk mij, maar eerder een geduldige waarneemster, die alles onder controle heeft. Wanneer ze iemand écht ontzettend mag, is ze de trouwste en grappigste hond ooit. Enrique, onze dierenarts, kan geen stap verzetten zonder dat ze hem volgt en wacht op iets lekkers dat haar wordt toegestopt. Wat natuurlijk ook altijd succesvol is, want iemand om haar pootje winden, dat kan ze als geen ander als ze wil ;-)
Momenteel woont Negri in Paddock 4 en in de buurt van de Scooby ingang, vlak bij de kliniek, waar ze het allemaal lekker rustig houdt. Ze houdt ervan in het zonnetje te liggen of op de sofa die buiten voor de kliniek staat, en daarbij de mensen en dieren die langskomen grondig te bekijken. De katten op het terrein negeert ze daarbij volkomen.


Ze is vriendelijk naar alle medebewoners in haar kleine honden-gemeenschap en ook naar nieuwe patienten toe die in de kliniek aankomen. ’s Avonds, als alle drukte van de dag wegebt, ontdooit ze soms helemaal en speelt met haar kameraadjes.
Dan te bedenken dat Negri een echt dramatische start had hier bij ons. Het scheelde maar een haartje of ze had haar eerste dag bij Scooby niet overleefd. Ze werd gevonden met een dode pup in haar geboortekanaal, dus een noodoperatie was dringend nodig. Haar melklijst was dermate onstoken dat die ook behandeld moest worden.
Maar ze heeft het gered en nu mist ze nog een eigen thuis om haar geluk compleet te maken. Omdat ze zichzelf niet echt op de voorgrond zet, wordt ze door de meeste adoptanten echter over het hoofd gezien. Daarbij heeft ze ook nog eens een zwart bontje, en raar maar waar meestal moeten zwarte honden erg lang wachten op hun eigen mandje. Terwijl die zwarte jas toch echt helemaal niets zegt over het karakter van een hond en zij bovendien een prachtige hondedame is.
Tja, nu zijn we dus op zoek naar liefhebbers van zwarte honden. Meld u bij ons! We zijn ervan overtuigd dat wie ook Negri adopteert, de hoofdprijs heeft u al binnen!