12/08/2017

Dierenopvang Koningen bouwt een speciale plek voor oudere asielhonden
Dierenopvang Koningen, een van onze partners in Nederland, mocht een enorme cheque in ontvangst nemen van Stichting Dierenlot om hun droom waar te maken: Veccio's Seniorenparadijs, een speciale plek voor de oudere asielhonden. Deze honden hebben het vaak zwaar in het reguliere asiel vanwege onder andere de gladde vloeren. Koningen gaat een huiselijke omgeving bouwen, waar de oudjes speciale zorg kunnen krijgen en waar ze bezocht en geknuffeld kunnen worden door ouderen uit een zorginstelling. Een heel speciaal project dus!
Namens alle medewerkers, dieren en vooral namens de oudere hondjes van Scooby: GEFELICITEERD! We kunnen niet wachten tot het eindresultaat en om enkele Scooby-bejaarden daar rond te zien lopen.

Op deze video laat Astrid Koningen het gebouw zien wat straks Veccio's Seniorenparadijs moet worden. De eerste hond op de video is ‘onze’ tien jaar oude Lola en het kleine oude zwarte hondje met stropdas is ‘onze’ Timon, het balie-hondje.

En ze was ook op Hart van Nederland! 
  
Scooby heeft in Spanje ook een apart verblijf voor oudere honden die niet kunnen aarden in de paddocks: de Tuin voor de Oudjes. In de tuin staat een huisje met bedden en banken waar ze heerlijk rustig kunnen liggen en beschermd zijn tegen de koude winters en de hete zomers. Maar nog beter voor ze zou zijn een echt huis met een echte familie. Denk alstublieft ook aan onze oudjes als u er over denkt een hond te adopteren.