6/21/2017

Scooby haalt 636 honden op in Castilla y León in de eerste vier maanden van 2017.


 

Het aantal honden dat in de opvang is gekomen tussen januari en april is zo goed als het dubbele van het aantal honden dat we vorig jaar in de zelfde periode hebben opgehaald. Als deze trend zich doorzet, zullen we aan het eind van 2017 meer dan 800 honden hebben opgevangen, een aantal wat onmogelijk zal zijn door gebrek aan middelen..

Tussen januari en april 2017 heeft Scooby 636 honden en 104 katten opgevangen, 233 in Medina del Campo, 149 in Zamora, 102 in Palencia, 117 in Salamanca, 33 in Valladolid en  2 in Cuellar. Bijna het dubbele aantal van het aantal van vorig jaar, wat ons alarmeert .
Hoewel het aantal adopties ook hoog is geweest, 488 tussen januari en april, wonen er un 150 honden meer dan in januari. Als het aantal gedumpte honden doorzet, dan zullen er aan het eind van het jaar ongeveer 800 honden zitten in de opvanghuizen van Scooby. En op dit moment hebben we niet genoeg ruimte noch genoeg middelen om voor zoveel dieren te kunnen zorgen.

De bewustwording en toezicht van de overheden als enige oplossing.

De oplossing ligt bovenal in de bewustwording van de noodzaak om de huisdieren te steriliseren om ongewenste nestjes te voorkomen. En ook om een betere controle te hebben of het houden van dieren. Daarom eisen we de betrokkenheid en steun van de overheden.
Het dumpen van honden is een ernstig probleem in Castilla y León en ondanks het feit dat de dierenbeschermingsorganisaties onvermoeibaar doorwerken, er zal nooit een eind aan komen tot dat gedeelte van de bevolking dat nu ongecontroleerd dumpt en fokt, zich van het probleem bewust wordt..

Vrijwilligers en hulp.

Om met dit grote aantal verlaten honden om te kunnen gaan vragen we vanuit Scooby de hulp en medewerking van nieuwe vrijwilligers en donaties. We doen ook vooral een beroep op diegenen die een dier willen hebben, om te kiezen voor adoptie in plaats van kopen.