9/08/2016

FINA
Mishandeling en verwaarlozing kent vele gezichten en dit is wat er gebeurde met Fina, het arme galgameisje die gratis werd aangeboden via het internet.
Twee jaar geleden, toen ze 2 jaar oud was, brak ze haar dijbeen toen ze aan het spelen was volgens haar galguero wat een vette leugen was. Hij vertelde dat, nadat Fina haar been gebroken had, hij wel wist dat ze voor de jacht ongeschikt geworden was maar omdat hij goed geld voor haar had betaald, besloot hij om haar toch te laten opereren zodat hij met haar zou kunnen fokken en op die manier toch nog wat van zijn geliefde geld terug zou zien dus betaalde hij 600,- Euro voor een operatie waarbij er, volgens de dierenarts althans, een plaat met schroeven in haar dijbeen gezet zou worden hetgeen een totale mislukking werd want Fina had daarna nog erg veel pijn waardoor ze altijd haar been optrok zodat ze het niet zou hoeven te gebruiken en ze had altijd een paar kleine open wondjes op de plaatsen waar de schroeven zouden zitten.
Maar onze galguero ging nooit terug naar de kliniek om het na te laten kijken want het enige wat hij wilde was dat ze loops zou worden zodat hij zijn zo felbegeerde pups zou kunnen hebben. Maar Fina,  een echte dame, werd niet loops vanwege haar pijn en ongemak dus na 2 jaar vruchteloos wachten, gooide de galguero de handdoek in de ring en besloot hij om haar gratis weg te geven, ze had hem nu genoeg gekost en hij had er niks voor teruggekregen.
Dus verscheen ze op het internet, wij lazen het en besloten haar op te gaan halen en mee te nemen naar de Scooby residencia in Valladolid voordat ze gedood zou worden omdat niemand haar wilde hebben. We verwenden haar met vele dikke en zachte dekens, veel en goed eten, bergen liefde en aandacht en ze vond het heerlijk...ze was zo lief en dankbaar...geen woorden genoeg om dit speciale meisje te beschrijven...
Ondertussen, aan de andere kant van de wereld, om precies te zijn in Regina ( Saskatchewan) in Canada was een man die reeds 2 geadopteerde Scooby galgos had, Piny en Canelo, die Fina*s foto had gezien en besloot dat hij haar wilde adopteren en haar zou laten onderzoeken in een speciale kliniek bij hem in de buurt om te zien wat er eventueel nog gedaan zou kunnen worden om Fina*s toestand te kunnen verbeteren. Dus na een lange en gecompliceerde reis arriveerde Fina in Regina en twee weken later werden er foto*s gemaakt en het zag er niet goed uit. De twee open wondjes waren zwaar geinfecteerd, misschien vanwege de stress van de reis en haar been, na twee jaar ongebruikt omhoog getrokken te zijn geweest, was vergroeid tot iets wat niet meer geopereerd kon worden, ze zou hem nooit meer kunnen gebruiken dus het beste alternatief was om het been te amputeren, Fina zou het niet missen omdat het er toch al 2 jaar ongebruikt bijhing en het zou haar van veel ongemak verlossen.
Het gebeurde al een paar dagen later want de infectie was behoorlijk erg en toen men na de amputatie het been onderzocht, kwam men tot de ontdekking dat de plaat en de schroeven die van titanium zouden moeten zijn, bestonden uit een stuk plastic en als schroeven waren tye ribs gebruikt! Het is ongelooflijk! 
Geen wonder dat Fina zoveel pijn heeft gehad want haar lichaam bleef de hele tijd vechten tegen deze vreemde voorwerpen!
Deze dierenarts zou uit zijn beroep gezet moeten worden want hij dacht alleen maar aan geld en de galguero had haar na moeten laten kijken maar hij dacht alleen maar aan zijn puppies maar niemand dacht aan Fina*s welzijn, zij was onbelangrijk. Deze verwaarlozing heeft haar haar been gekost maar het had ook haar leven kunnen zijn!
Ze is nu goed aan het opknappen en word heel erg verwend wat ze zo verdient en binnenkort zal ze met haar broers mee kunnen rennen, misschien niet zo snel maar geliefd, gelukkig en zonder pijn en dat is het belangrijkste!
Cobie