1/15/2016

50 Galgo´s en Podenco´s uit...Castilla la Mancha ofwel, de miserie van de jagt met Galgo´s...
Over een paar weken eindigt het jachtseizoen met galgo´s en dat betekent dat nu reeds alle asielen en perreras overvol zitten met galgo´s die afgedankt zijn door hun eigenaren omdat ze beschouwd worden als een slecht werkend stuk gereedschap en niets meer.
Scooby zal de komende weken honderden galgo´s en podenco´s opnemen om te voorkomen dat ze afgemaakt zullen worden of jaren en jaren in een asiel moeten zitten omdat niemand hun adopteerd.
Zondag 10 Januari moesten er ongeveer 50 galgos opgehaald worden in een asiel in Tomelloso waar elke dag wel enkele galgo´s binnen gebracht worden of meestal eenvoudigweg over het hek gegooid worden.
Dus vrijwilliger Pablo, niet die van Medina maar een andere Pablo, en ik gingen ze ophalen en vertrokken richting Castilla la Mancha, een regelrechte hel voor galgo´s. Op de heen- zowel als op de terugweg zagen we veel auto´s en 4 wiel drives met van die typische aanhangertjes er achter waar ze hun honden in vervoeren, ja, zondag is jachtdag.
Eenmaal aangekomen in Tomelloso begonnen we met het laden van de honden, er waren er veel en juist die ochtend was er een pupje van 5 maanden oud over het hek gegooid, evenals een klein teefje dat meer op een wandelend skelet leek, natuurlijk namen we ze allebei mee. Toen we bijna klaar waren met laden, kwamen er 2 mannen met een donker uiterlijk aangereden in hun auto en haalden er 2 galgo´s uit waar ze vanaf wilden en geloof het of niet, maar we hadden nog precies 2 plaatsen over om deze 2 bofkonten ook mee te nemen. De eigenaar was zelfs zo vriendelijk om ze zelf in een bench te zetten zonder een spoor van emotie of een bedankje voor wat toch zijn beste vriend moet zijn geweest, no sir, gewoon blij dat hij er vanaf was maar in dit geval heb ik de indruk dat de galgo hetzelfde voelde voor zijn eigenaar want hij ziet er hier heel gelukkig uit.
We namen ook een galga mix mee met ernstige huidproblemen en zullen proberen haar hier vanaf te helpen zodat ook zij eindelijk een lieve familie zal vinden want zij is echt een hele lieve hond en ook 3 herder mixjes van zo´n 7 weken oud gingen mee want hier zullen ze nooit geadopteerd worden en ze zijn zo lief en grappig. Ook waren er 5 podenco´s en uiteraard werden die ook ingeladen.
Zo reden we met 50 honden de 4 uur weer terug naar Valladolid want ze zullen allemaal in de Scooby residencia blijven zodat er in Medina ruimte genoeg is voor de honderden anderen die de komende weken daar zullen arriveren. Na ze uitgeladen en naar hun kennel gebracht te hebben waren we druipnat want het regende vreselijk
en was het 1 uur in de nacht maar wat maakt het uit zolang ze allemaal een nieuwe en liefdevolle familie zullen vinden en weten dat ze nu allemaal veilig zijn!
Help ons hun te helpen a.u.b.
Cobie