5/26/2015

Onverantwoordelijke eigenaren.



Er zijn dingen die ons kwaad maken, en er zijn dingen die ons heel erg kwaad maken. Een aantal maanden geleden arriveerde er een familie bij onze opvang met de intentie om een kleine pup te adopteren genaamd Noel. Ze warden verliefd op hem en konden niet wachten om hem mee naar huis te nemen. Alles leek fantastisch, de perfecte familie, tot vanochtend.
Vanochtend kregen we een telefoontje van de eigenaar die ons vertelde dat ze een hond hadden geadopteerd van ons en of ze hem terug konden brengen. Zo simpel was het.
Vervolgens begint ze aan ons te vertellen dat de hond een slechte hond is, hij bijt op alles, hij wil niet stil zijn, doet nog steeds zijn behoefte binnenshuis en hij wil niet luisteren en ze willen hem niet langer houden. Dus we leggen meteen uit dat dit onderdeel van het pakket is wanneer je een pup neemt: hij bijt, vernielt, is nog niet zindelijk, springt, speelt, inderdaad, het is een pup en dit is volstrekt normaal. Wanneer we proberen uit te leggen dat dit normaal gedrag is, veranderde ze van tactiek, ze beweerde nu dat ze meer uren werkt en dat niemand de hond buiten uit kan laten.
Dus hoe moet ze een hond leren om zijn behoefte niet binnenshuis te doen wanneer hij sowieso al niet naar buiten kan?

Uiteindelijk had ze het hier bij kunnen laten, omdat dit al vermoeiend genoeg was, maar nee. Het tweede gedeelte volgde en ze informeerde nu of ze misschien de huidige pup om kon ruilen voor een kleiner exemplaar. Je zou denken dat dit een grap is, maar dat is het niet. Deze dame wilde niet voor Noel zorgen en wil hem terugbrengen omdat hij een slechte hond is, maar een kleinere pup zou voor geen enkel probleem zorgen. Sommige mensen zijn gewoonweg onvoorstelbaar. Onvoorstelbaar en volledig onverantwoordelijk. Nu gaat het met arme Noel heel slecht, hij kon niet stoppen met staren naar de deur nadat de dame hem hier heeft achtergelaten en toen we hem meenamen naar het kantoor in zijn eentje, was hij volkomen verloren. Het is hartverscheurend om hem in de patio te zien, trillend en helemaal in shock. Ondanks onze woede en frustratie, willen we nu een oprecht goede familie voor hem zien te vinden, eentje die verantwoordelijk is en zich bewust is van wat het inhoudt om een puppy te adopteren en groot te brengen. We willen graag benadrukken dat Noel een hele goede hond is en volkomen normaal. Iedereen die ooit een puppy heeft grootgebracht weet dit. We vragen jullie hulp omdat het heel belangrijk is voor Noel om zo snel mogelijk een plekje te vinden buiten de opvang. Deze foto’s zijn gemaakt minuten nadat hij was terug gebracht naar de opvang. Ze spreken voor zichzelf. Voor de 2e keer in zijn leven heeft deze pup geleerd wat het betekent om achtergelaten te worden.