8/02/2017

EEN GETAL : 1.023
Nee, het is niet het getal van het lot van de kerstloterij, en ja, het is het aantal  dieren die in slechts zes maanden bij Scooby zijn gekomen!  EN WAT NU??  Wie helpt ons zorgen dat het de 862 honden en 161 katten die dit semester zijn gered aan niets ontbreekt?
We zijn allemaal opgelucht omdat we weten dat deze dieren die zwierven op straat in onze dorpen en steden niet gaan eindigen in een asiel, waar geen veterinaire hulp is, slechts genoeg voedsel om ze in leven te houden en waar ze een spuitje krijgen als ze na een vastgestelde tijd nog niet het geluk hebben gehad geadopteerd te worden.
Het stelt ons gerust te weten dat het hondje of katje dat we op straat hebben gevonden en waar we niet voor kunnen zorgen, naar een opvang gaat waar hij of zij alle nodig zorg zal krijgen , waar zijn of haar wonden kunnen helen en waar nodig geopereerd worden, om zijn of haar leven te redden of om te zorgen dat hij of zij weer kan lopen, spelen en rennen.. En waar alle vrijwilligers ze knuffels en snoepjes geven om hun tijd in de opvang zo aangenaam mogelijk te maken. En vooral, het stelt ons heel gerust dat we weten dat ze daar tot het einde van hun dagen kunnen blijven als ze niet geadopteerd zouden worden.
Heel veel mensen denken dat omdat we geld krijgen van de gemeentes en raden waarmee we een contract hebben om dieren op te halen, dat we daarom geen enkele hulp meer nodig hebben, maar geloof ons, het geld dat we met deze contracten verdienen dekken slechts een heel klein deel van de kosten die we elke maand moeten maken.
We moeten het personeel betalen, die onmisbaar zijn om zoveel dieren in die condities te houden, we moeten de honden en katten iedere dag voorzien van voedsel, we moeten de dierenarts betalen die alle dieren bij binnenkomst geneest, ontwormt, chipt,  vaccineert en steriliseert, we moeten de kosten betalen van de medische onderzoeken van de dieren die ziek aankomen, de operatiekosten van diegenen die zijn aangereden of met ander letsel binnenkomen. En natuurlijk voeding en specifieke zorg geven aan de bijna 200 dieren (paarden, ezels, schapen, geiten, varkens en kippen…) die in onze boerderij leven. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van electriciteit, water, belasting, verzekering en brandstof voor alle voertuigen.. etc.
Het helpen en het leven redden van zoveel dieren is erg dankbaar werk voor ons, maar om het te kunnen blijven doen, en vooral, om ze een kwaliteit van leven te geven die ze verdienen, hebben we de hulp van jullie allemaal nodig. En helaas komen er elke maand een hele hoop zwerfdieren bij die naar Scooby komen (iedere maand gemiddeld 170) en wij kunnen er in ons eentje nooit zoveel blijven helpen. Alsjeblieft, help ons en werk met ons mee, help ons te blijven helpen!