10/04/2016

5 oktober is Vergeten dierendag – maar alsjeblieft, VERGEET ZE NIET!
Op 4 oktober is het Wereld Dierendag. Mensen geven hun geliefde hond een extra lekkernij, gaan een lange wandeling met ze maken en geven ze nog net iets meer liefde dan normaal..
Maar de honden bij Scooby krijgen dat allemaal niet. Zij leven buiten in paddocks met een stenen huisje dat hen beschermt tegen de regen, ze krijgen één keer per dag eten, ze krijgen de noodzakelijke medische hulp, hun paddock wordt schoongemaakt en als ze geluk hebben krijgen ze een wekelijkse lekkernij en wat knuffels van Ana of andere vrijwilligers. Dit is het dagelijks leven van een Scoobyhond.
En ik zeg niet dat de honden ongelukkig zijn. Maar als ze op straat gedumpt worden en gered door Scooby, dan hebben ze even tijd nodig om te wennen aan de plotselinge verandering van een fijn thuis naar groot asiel. En gelukkig vinden de meeste honden wel binnen een paar maanden een nieuw thuis, maar er zijn ook honden die dat geluk niet hebben en uiteindelijk Scooby maar als thuis gaan zien. Niet dat ze dat willen, maar ze wonen hier al zo lang (langer dan een jaar, twee jaar of sommige zelfs langer dan drie jaar!!) dat ze vergeten zijn hoe het voelt om een zacht warm bedje te hebben en een familie te hebben die er voor ze is en ze lekker mee uit wandelen neemt.
Namens deze vergeten honden willen we jullie hulp vragen om hun leven om te draaien. Help ons alsjeblieft om een eigen thuis te vinden voor ze! Als jij ze niet kunt adopteren, vraag dan vrienden en familie, deel ze massaal op Social Media of doe een donatie aan Scooby zodat wij ze tenminste eten kunnen geven en voor ze kunnen zorgen zolang ze in het asiel zitten.
Hier zijn onze vergeten honden. Meer informatie en foto’s kunt u vinden op onze website: