11/05/2014

Een gered, een dode en een nog zwervende


Drie galgo's waren gesignaleerd dicht bij de snelweg in Medina en dus gingen Sabine en Pablo in de bus erop uit om ze te redden. Ze zijn er in geslaagd om een mee terug te nemen naar Scooby, aangereden door een auto, nog warm maar helaas overleden. (Dit zijn nu de dingen waar  boosheid, hulpeloosheid en frustratie naar boven komt bij de redders. Zo dicht bij een beter leven met kans om een liefhebbend huis en dan kom je nog terug met een overleden hond. Dan vraag je je af WAAROM? Waarom laten de mensen hun hond daar los, in een gebied met zwaar en veel verkeer. Je bent je dan toch bewust dat de hond hier weinig overlevingskans heeft, en als je dan weet dat Scooby vlakbij is die de honden graag opneemt, waarom dan toch?

Tijdens deze actie ontdekten ze ook 2 boxers die vlak bij een heel gevaarlijk terrein liepen. Zij hadden meer geluk en zijn nu bij ons in het asiel.

Twee dagen later kwam een van onze vrijwilligers met haar vriend langs met een hele jonge galgo, amper 1 jaar oud. Ze hadden hem van een afrit bij de snelweg opgepikt. Het is een echt snoepje, niet angstig en gezien hij al volgroeid is is het maar een klein reutje.

Er loopt nog steeds een zwarte reu rond en we blijven proberen om hem te vangen om zijn leven te redden.
Dus wens ons veel geluk bij deze redding...

Hieronder de foto’s van onze gelukkige overlever, hij komt snel vrij voor adoptie!