1/31/2014

Daddy overleden aan verdriet



Een 12 jaar oude hond, ziek en met visuele beperkingen, overlijdt nadat zijn baasjes hem vastgebonden achterlaten aan het hek van het asiel.
Judit Calvo – De infectie van het Parvo virus kon hij niet overwinnen maar het was vooral het feit dat zijn baasjes hem in de harde omstandigheden van het asiel hadden achtergelaten waar hij niet overheen kon komen.
“Gedurende zijn tijd bij Scooby heeft hij alleen maar gehuild, hij wilde alleen maar rondgedragen worden door een van ons. Hij reageerde niet op behandelingen en het leek alsof hij dood wilde, hij had geen kracht meer om te leven.” Aldus een van de vrijwilligers van Scooby Adopta in Zamora.
Zijn baasjes brachten Daddy (een naam die door het asiel aan hem gegeven is) enkele reis naar de hondenopvang in Poligono, Los Llanos. De werknemers van die opvang vonden hem vastgebonden aan het hek. Bang en verzwakt liet hij al symptomen van depressiviteit zien en zijn wil tot dood, wat 10 dagen later ook gebeurden.
Bij het asiel waren de mensen erg verdrietig en van slag hiervan, een 12 jaar oude hond met visuele beperkingen en een opgelopen virus. Hoewel dit erg triest is, worden veel honden in de laatste fase van hun leven achtergelaten. Daarom zijn de mensen van het asiel er zo op gebrand om voor deze honden zo snel mogelijk een nieuw thuis te vinden. “Voor oude honden is het namelijk erg lastig om nog aan de omstandigheden in het asiel te wennen. Hoewel ze de benodigde zorg krijgen, eten en zo veel mogelijk liefde, blijft het een koude, vreemde plek voor ze en is het moeilijk een nieuw leven te starten.” Klagen de mensen van Scooby.
Daddy is een van deze gevallen: z’n hele leven bij baasjes thuis doorgebracht en in de laatste fase van zijn leven wordt hij ziek achtergelaten, waarbij de zorg en aandacht die hem gegeven is door de dierenarts zelfs niet genoeg was om zijn wil tot leven terug te geven.
Niemand weet waarom de baasjes die beslissing gemaakt hebben en er zijn veel reacties op dit verhaal gekomen. Hoe dan ook, de mensen in het asiel begrijpen niet hoe je afstand kan doen van een dier waar je zo lang je leven mee hebt gedeeld. Een van de theorieën is dat het baasje is overleden en dat niemand uit de familie of omgeving voor hem kon zorgen.
Wat er ook gebeurd is, Daddy is helaas niet het enige geval en zal ook niet de laatste zijn. “Regelmatig vinden we dieren in barre omstandigheden, vastgebonden aan een hek, achtergelaten in hokken, prullenbakken en soms zelfs over een hek gesmeten met botbreuken als gevolg. Dit is de harde realiteit waar de vrijwilliger mee te maken heeft en zij hopen dan ook dat mensen realiseren wat ze het dier aandoen en vooral de oudere honden, want het moment dat ze de hond achterlaten tekenen ze hun doodvonnis. Helaas worden oudere honden niet veel geadopteerd” Aldus de mensen van het asiel.
Op het eind hadden de mensen van Scooby in Medina del Campo een plek gevonden voor Daddy en daar leek het iets beter te gaan maar helaas bleek het te laat. Hij is gelukkig wel overleden op een liefdevolle plek.