9/05/2013

Trufa, een heel speciale hond



Hallo, ik wil jullie hierbij voorstellen aan Trufa en het verhaal vertellen van deze heel speciale hond.
Trufa is een 14 maanden oude Spaanse Mastiff (Mastin Espanol), een eeuwenoud ras dat gedurende 4000 jaar door Spaanse herders is gebruikt en gezien wordt als een van de oudste rassen in het land.

 Zoals haar soortgenoten al eeuwen doen, zou ze kuddes moeten beschermen op soms ver uit elkaar gelegen graasgebieden. Helaas is Trufa een van de vele ongewenste Spaanse Mastiffs die achtergelaten worden langs de kant van de weg of ergens in een veld. Soms worden ze op de vuilstort gedumpt, als vuilnis, zeker van de dood die nog eens vreselijk kan zijn door wat ze daar overkomt.
Trufa had het geluk om opgenomen te worden door de opvang van Scooby in Medina del Campo, waar de vrijwilligers hun best deden om haar iets te geven wat de naam leven waardig was.


Trufa kwam in Frankrijk aan rond eind februari van 2013 en kwam in eerste instantie in een pleeggezin via de organisatie Gineta. Met haar vriendelijkheid stal ze binnen korte tijd ons hart en we adopteerden haar begin maart 2013. Trufa, net als alle andere Spaanse Mastiffs is niet alleen een perfecte waakhond en herder, ze is ook een geweldige familiehond met haar voorbeeldige geduld en zachtaardigheid
Trufa is niet alleen een geweldig gezelschapsdier, ze is ook getraind als hulphond. In het weekend van 4/5 mei 2013 nam ze samen met haar baasje deel aan een trainingsweekend bij Belfort, Frankrijk, georganiseerd door  de vereniging D’Un Cœur à l’Autre, Les Chiens Médiateurs (http://www.chien-mediateur.fr/), waar ze haar Certificaat voor de Hulphond behaalde, nadat ze was geexamineerd door hondentrainers en leermeesters. We danken Marie Lienhard, voorzitter en stichter van de vereniging voor haar vrijgevendheid en professionaliteit.
Trufa en haar bazin zullen aan het werk gaan met de ouden van dagen, om een glimlach op hun gezicht terug te brengen en hun hart te verwarmen. Ze zal ook naar scholen gaan om kinderen te leren niet bang te zijn voor honden en hoe met honden om te gaan om problemen of ongelukjes te voorkomen.


Naast haar werk blijft ze een rustig leventje leven samen met haar familie, spelend in de tuin met haar Mastiff vriendjes Ernes en George, eveneens geadopteerd via de organisatie Gineta vanuit Scooby, en Ana, die via de organisatie Galgos France uit de opvang Cuencanimal komt, en al haar andere vriendjes, de honden Foxy en Glade, katten, kippen en de schildpad Tagada.
Dus, ondanks haar jonge leeftijd and het feit dat ze in die korte tijd voornamelijk verwaarlozing en afkeer heeft meegemaakt, geeft ze in ruil daarvoor alleen maar blijdschap aan de mensen. Een zoete wraak op het leven nietwaar ?
Trufa is het er mee eens om met  deze zoete wraak  de herinnering aan Regina te eren, een Spaanse Mastiff van 5 jaar oud,  op een vreselijke manier mishandeld en vermoord in haar land, en alle andere Spaanse Mastiffs die er lijden.
We danken de opvangorganisaties en verenigingen, Spaans en Frans die hun uiterste best doen, vaak met weinig middelen, om deze speciale soort honden te helpen.
Alexandra en Trufa

Sinds het schrijven van dit verslag heeft Trufa heel regematig gewerkt met oudere mensen en dat heeft ze uitstekend gedaan. Het team wat de verzorging doet waardeert haar voor de blijdschap die ze de bewoners brengt. Vanaf september zal Trufa een regelmatige bezoeker zijn van een tehuis voor mensen met Alzheimer.








 

.