3/30/2017

RUBENS, een in een miljoen


Hallo, ik ben Rubens en ik ben een in een miljoen! Letterlijk, ik ben een in een miljoen galgos die de laatste 20-30 jaar zijn gefokt. Een schokkend getal nietwaar? Ik ben het er mee eens, dus ik kan jullie niet kwalijk nemen dat ik je tot nu toe nog niet ben opgevallen.
Ik ben geboren in 2011 en ben gebruikt als een jacht gereedschap door mijn vorige baas, tot hij nieuwe en beter gereedschap kreeg en mij niet meer nodig had. Hij dumpte me bij de Scooby opvang een jaar geleden, en ik moet zeggen dat het leven hier best goed is! Ik krijg eetbaar voedsel, ik heb ruimte om te spelen met mijn vierpotige vriendjes en zo af en toe komt er een twee-benig vriendje langs om me te knuffelen en een stukje worst te geven. Dus ik klaag niet, echt niet. Ik ben best gelukkig hier.
Maar ik ben wel nieuwsgierig naar hoe het leven zou zijn buiten de patio waar ik zit. Ze zeggen dat er vers gras, bomen en water is om in te spelen, een zacht warm bed om in te slapen en heel veel twee-benige vriendjes om me te knuffelen en me wat lekkers te geven.  Dat lijkt me een droom die uit komt. Een goede droom. Niet zoals de slechte dromen die ik nog steeds heb over mijn vorige baas, waar ik moest slapen in een donkere tochtige schuur en waar ik moest rennen tot ik niet meer kon. Ik heb liever de goede droom.. en misschien wordt die goede droom ooit wel een keer waarheid. Ik hoop het echt…
Hier ben ik in een video, ik werd net wakker dus was nog een beetje slaperig :









3/27/2017

SENA – 3,5 jaar bij Scooby!!!




Alstublieft! We zijn wanhopig! Sena woont al 3,5 jaar bij ons in het asiel van Scooby Zamora en er heeft nog niemand, helemaal niemand naar haar gevraagd! Zo sneu.. Ze is onze langste langzitter; niet iets om trots op te zijn. Maar voor Sena is Scooby haar thuis, haar ‘wonderful world’. Scooby is het enige dat ze kent en het enige dat ze zich kan herinneren. Maar er moet toch ergens een betere plek zijn voor haar! Een plek waar haar vele vrienden in de afgelopen 3,5 jaar zijn heen gegaan. Een plek waar ze een vriendje heeft waar ze geen afscheid van hoeft te nemen. Een plek waar die speciale persoon is waar ze altijd op kan rekenen. Een hele speciale plek: een thuis! Maar waar is haar thuis? Weet u het? Kunt u voor haar haar thuis vinden?
Bekijk haar filmpje, DEEL haar filmpje en alstublieft help ons een thuis voor haar te vinden. Dankuwel!

Als u Sena zelf niet kunt adopteren, help ons dan alstublieft financieel met het onderhouden van haar, voor die tijd dat ze nog bij Scooby heeft..










3/24/2017

HOE MOEILIJK WAS HET OM BLANCA WEER TE REDDEN!!


Deze kleine galga was twee jaar geleden opgehaald en ze ontsnapte uit de opvang. Het is de meest  “glipperige” galga die we ooit hebben gekend. Vorig jaar stonden we op het punt om haar weer te vangen maar we kregen het alleen voor elkaar haar jonkies te vangen toen ze de weg overstaken achter haar aan.  Een paar dagen geleden hoorden we weer van haar, ze had weer pups gekregen en zwierf bij een vervallen huis in de zone Las Salinas, dichtbij Medina del Campo. He was niet makkelijk haar te vangen, het heeft ons twee dagen gekost, maar uiteindelijk lukte het Fermin toch. En nu is ze veilig met haar hele gezin in onze opvang in Medina. We hebben haar op een veilige plek gezet met een dak erop, zodat deze ontsnappingskunstenares niet opnieuw weg kan vluchten….









3/19/2017

Miki en zijn deken.


Als Miki je zelf zijn verhaal zou vertellen, dan zou hij zeggen dat hij kwam, zag en zijn deken won! Maar, ondanks dat Miki zijn deken echt heel erg graag wilde, was Silvio het niet met hem eens. Miki trok en trok, probeerde de deken mee te nemen, maar Silvio kwam, ging zitten en ging liggen op de deken. Om vervolgens niet meer te bewegen. Arme Miki, nu is het enige wat hij kan doen zijn deken delen…
Miki zal binnenkort zijn eenjarige verblijf bij Scooby vieren. Hij zou niets liever willen dan een liefhebbende familie met zijn eigen mandje en natuurlijk zijn hele eigen deken!
Miki is vier jaar oud, blij, speels en een beetje verlegen met nieuwe mensen. Kun je ons helpen een goed thuis te vinden voor deze prachtige grote jongen? Dank je wel!
Hier een video van Miki en “zijn” deken:











3/16/2017

Wie zijn nu eigenlijk potentieel het gevaarlijkst?



Pas geleden heeft de politie een criminele organisatie ontmanteld die geld verdiende met hondengevechten in Tenerife. De meeste honden waren gestolen,  getraind en gevoed met kleinere honden.  Een dierenarts die op de hoogte was zou heb hebben geholpen met middelen die hun agressie en hun kracht verhoogde. Een aantal feeft men vanwege hun hoge mate van agressiviteit in laten slapen.
In Alicante is een man overleden nadat hij was aangevallen door 5 honden.  De politie was op de hoogte van eerdere aanvallen van deze dieren , zonder enige identificatie. Men heeft alle 5 in laten slapen.
Wij geloven dat het juist mensen zijn die gekwalificeerd moeten worden als potentieel gevaarlijk. Degene die je op de foto’s ziet zijn TORMENTA, PIN, PON, BERNABETH en OLMILLO die samen leven met een heleboel andere honden van allerlei rassen in complete harmonie bij Scooby. Het enige verschil met de rest is dat afgezien van het feit dat ze in de steek zijn gelaten, zij ook het stigma hebben dat ze worden gezien als gevaarlijk, terwijl het echte gevaar de mensen zijn die hen opvoeden en mishandelen om moordenaars te worden. Zij zijn het slachtoffer van CRIMINELEN, van POTENTIEEL GEVAARLIJKE mensen.
Denk eens aan het adopteren van een POTENTIEEL LIEF HONDJE