11/29/2016

Wens Scooby een fijne kerst toe


De billboards, de reclames op tv en de advertenties in de vele folders die in de brievenbus vallen, niemand kan er omheen. Het is bijna weer Kerstmis. Wereldwijd maken families tijd voor elkaar vrij om deze speciale dagen in het jaar met elkaar door te brengen. De kachel wordt verhoogd en de gordijnen gaan vroeg dicht zodat we niets merken van het koude weer buiten en lekker knus bij elkaar zitten.
Deze periode willen we graag delen met iedereen, ook met mensen die het soms wat minder hebben. Het is het feest van het licht met vrede voor mens en dier.
In Medina del Campo wordt het koud, héél koud. En misschien voor de mensen die bij Scooby werken ook een periode waarin zij hun dierbaren missen, ondanks dat zij zich met alle liefde (vrijwillig) inzetten voor alle dieren.
Wil jij de vele vrijwilligers van Scooby die zich, dag en nacht en in weer en wind, inzetten voor de verzorging en het welzijn van de dieren je waardering tonen en een fijne kerst toewensen?
Of wil jij de dieren bij Scooby met de feestdagen verwennen met iets extra’s?
Aarzel dan niet en stel een leuk pakketje samen. Stuur dit op naar:
Calle San Francisco, 3,
47400 Medina del Campo
Valladolid
Spanje
Op internet vind je vele mogelijkheden op jouw pakje op een goedkope manier te sturen.







11/28/2016

Roki: wil je met me spelen?



Hallo, ik ben Roki, best wel een knappe galgo vind je niet? Wil je met me spelen? Al is het maar heel even. Het zal in ieder geval mijn tijd hier bij Scooby een beetje beter maken nu de winter in aantocht is. Mijn tweede winter hier. En ik weet nog van de vorige dat ie koud en donker was, bijna niemand kwam langs. En ik ben zo gek op mensen!!  Wil je me alsjeblieft adopteren zodat ik deze winter niet bij Scooby ben maar in jouw huis? Alsjeblieft?
Kijk eens hoe leuk ik ben in deze video:







11/27/2016

Vicio – “Hey pssst… Ik zal je een geheimpje vertellen!”



“Hey pssstt! Kom eens, ja kom eens dichterbij dan vertel ik je een geheimpje!”
- Okay, ik ben er, vertel eens !
“Ik zal het vertellen maar dan moet je me eerst over m’n buik aaien.”
- (Ik aai m over zijn buik..)
“Hmm ja, dat is lekker ! Ik vind het heerlijk als je mijn buik aait! Niet stoppen, alsjeblieft niet stoppen!  Oh.. je bent gestopt…. Okay, wil je mijn geheimpje horen?”
- Ja, vertel nou.. ik ben heel nieuwsgiering nu!
“Mijn geheim is… dat ik geen geheim heb! Hahaha! Ik hield je voor de gek zodat je mijn buik zou aaien.. , hahaha..”
- Dat begrijp ik niet, waarom doe je dat?
“Omdat ik al een jaar bijna in de opvang woon en ik bijna geen special aandacht krijg . En zo krijg ik mensen zo ver om toch mijn buik te aaien.. en ik vind dat zo lekker.”
- Oh nee, ik vind het heel erg om te horen Vicio. Ik hoop dat je snel geadopteerd wordt.
“Ik ook, maar na een jaar begin ik te geloven dat ze me vergeten zijn.. Eh.. hallo??? Oh.. jij bent ook al weg en hebt me helemaal alleen gelaten weer ….”









11/17/2016

SCOOBY LOOPT OVER VAN DE GALGOS


Een nieuw jachtseizoen is begonnen en wederom loopt Scooby over van de galgos. Veel van de galgos die we vorig jaar hebben gered zijn er nog, en nog veel meer die aangekomen zijn en iedere dag nog aankomen. Heel veel daarvan kwamen bij ons met serieuze verwondingen, sommige zijn aan het herstellen van operaties, sommige zijn getraumatiseerd en moeten zo snel mogelijk de opvang uit om de hulp te krijgen die ze nodig hebben, honderden volwassen honden, waarvan de meeste mannetjes, zo veel puppies en dan hebben we het alleen nog maar over de galgos, we hebben ook een onwaarschijnlijk hoog aantal mixjes.
We komen op een punt dat we niet meer in staat kunnen zijn om er nog meer te redden tot we in staat zijn de honderden te plaatsen die in onze zorg zijn in een van de vier opvangplekken. En nu komt de winter er aan, onze galgos liggen te rillen in hun mandjes en ze verdienen het om de warmte van een gezellig thuis te voelen.
We doen een oproep aan onze plaatsingspartners om hun prachtige werk voort te zetten en liefdevolle huizen te vinden voor onze galgos, zodat wij er meer kunnen blijven redden.
En aan al onze supporters, help ons met de oneindige kosten om ons werk  te kunnen blijven doen, zonder jullie hulp kunnen we niet blijven redden en we voelen de druk nu meer dan ooit.
Van al onze langneuzige vrienden – dank je wel


Een van onze dieren adopteren:  http://www.scoobymedina.org/nl/adoption/index.html
Medoeen mit Teaming: https://www.teaming.net/scoobymedina?lang=en_UK