8/31/2016

Nog een geval van een speciaal thuis



Is deze kleine pup.  Blind en waarschijnlijk doof is hij door een etnische minderheid weggegooid als vuilnis in een dorp bij Salamanca.  Hij zit nu in een pleeggezin maar we zoeken naar een thuis voor hem met ervaring met dit soort honden. Voor hij kan worden geadopteerd willen we hem meenemen naar de oogspecialist om te zien of er iets is wat we voor hem kunnen doen..


Als je ons wilt helpen de kosten hiervoor te betalen, zullen we jullie meer dan dankbaar zijn!!
Join the teaming (for only 1 Euro/month): https://www.teaming.net/scoobymedina?lang=en_UK

8/29/2016

Arme jongen heeft een speciaal thuis nodig



Deze arme Mastin is zwervend gevonden in een dorp bij Medina
We denken dat hij in zijn jeugd hondenziekte heeft gehad vanwege zijn manier van bewegen. En dat zou ook de schade aan zijn ogen en oren verklaren. Het lijkt alsof hij dingen heel dichtbij kan zien en ook dat hij harde geluiden kan horen. We zijn op zoek naar een thuis voor hem waar ze ervaring hebben met honden met speciale behoeftes. Hij is een hele lieve hond die ook goed overweg kan met andere honden. We hebben voor hem ook extra geld nodig voor de kosten voor de oogspecialist om te zien of er iets voor hem gedaan kan worden.


Je kunt helpen door :
Join the teaming (for only 1 Euro/month): https://www.teaming.net/scoobymedina?lang=en_UK

8/27/2016

Update over Zuki



Zoals je kunt zien in de diaserie doen we ons uiterste best nog steeds om de wonden van de schattige Zika te laten dichtgaan. Want dan pas kunnen we eventueel doorgaan met het aanmeten van een prothese.
Als je ons wilt helpen om de kosten te dekken, gebruik dan alsjeblieft een van de volgende opties:
Join the teaming (for only 1 Euro/month): https://www.teaming.net/scoobymedina?lang=en_UK



8/25/2016

De puppy connectie

De toekomst van deze puppies hangt van jullie af. Neem eens een kijkje op onze adoptiepagina en word verliefd en adopteer!
 
https://www.youtube.com/watch?v=nSASk1cd5kc&feature=youtu.be

8/22/2016

Scooby katjes zoeken met spoed een liefdevol baasje



Zodra het voorjaar begint dan krijgen alle dieren de lentekriebels. Niet gesteriliseerde katten gaan op pad, op zoek naar de het andere geslacht. Gelukkig hebben veel diereneigenaren de verantwoordelijkheid genomen en hun kat laten helpen. Helaas is dit in Spanje vaak nog niet het geval.
Scooby Medina heeft ook dit jaar de handen weer vol aan het opvangen, verzorgen, voeden en socialiseren van alle kittens die worden gedumpt of afgedankt. De medewerkers doen er dag en nacht alles aan om deze schattige ‘bolletjes wol’ weer helemaal op krachten te krijgen zodat ze klaar zijn voor hun vertrek naar een nieuw baasje.
Op de Facebookpagina Scooby Katjes worden alle kittens van Scooby voorgesteld die er klaar voor zijn om geadopteerd te worden: https://www.facebook.com/Scooby-Katjes-229253987460332/photos
Voordat de katjes naar hun nieuwe adres vertrekken worden ze gesteriliseerd, gechipt, ingeënt en getest op Leukemie en Kattenaids. Je bent dus altijd verzekerd van een gezond dier met een paspoort.
Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd? Stuur een persoonlijk berichtje via Facebook naar Scooby Katjes. Je kunt je vraag in het Duits, Nederlands of Engels stellen. Je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord. Er zijn verschillende stopplekken in Frankrijk, België en Nederland waar de katjes kunnen worden opgehaald. Word jij het liefdevolle baasje waar de katjes zo’n behoefte aan hebben? Kijk snel op Facebook voor het actuele aanbod en deel de pagina met je vrienden.
(geschreven door Karin van Emmerik)









8/19/2016

We hebben dringend hulp nodig

Een hoop mensen denken dat Scooby een grote en financieel gezonde organisatie is, vanwege het hoge aantal reddingsacties die we uitvoeren, maar dat zijn we dus echt niet. We hebben echt heel dringend jullie hulp nodig om te kunnen blijven bestaan, dus doneer alsjeblieft vandaag, vertel het jullie vrienden, jullie zijn onze enige en laatste hoop, en het leven van een groot aantal dieren hangt van jullie af. Groeten, Fermin.
p.s. dit is een afschrift van onze bankrekening... je kunt het zelf zien..
 
Een donatie doen: http://www.scoobymedina.org/nl/donate.html


Een van onze dieren adopteren:  http://www.scoobymedina.org/nl/adoption/index.html



 
 
 

8/18/2016

Sky de grote held

Gisteren was een dag dat we van de dieren kunnen leren. Sky is de grote held van een klein  kitten wat iemand over ons hekwerk heeft gegooid. Het arme beesje heeft niesziekte en is behoorlijk ziek en was erg koud. En wat deed onze held ? Toen de medewerkers van ons asiel in Palecia arriveerden zagen ze dat Sky op de grond lag en een haarbal aan het likken was. Toen Sky onze medewerkers zag stond hij op en duwde met zijn neus de haarbal naar hen toe om de aandacht op het kitten te vestigen. Dat het katje nog leeft is te danken aan de goede zorgen van Sky. Hij is de held van de dag. Het kitten zal als het helemaal is opgeknapt ter adoptie komen. Maar onze grote held zoekt ook nog een gouden mandje.

8/02/2016

Galgos in het zwembad


De zon brandt, het is bijna 40 graden, het is te warm! Gelukkig heeft een geweldig persoon een groot zwembad aan Scooby gedoneerd, dus alle vrijwilligers zijn blij! Oh nee.. het is niet voor de mensen, het is voor de honden! En kijk nou hoe zij genieten van het koele water! Ze moeten nog een beetje wennen aan het erin en eruit gaan, maar met een beetje hulp snappen ze het. En natuurlijk genieten stiekem niet alleen de honden van het zwembad J

Hier een filmpje van de honden die wat lekkers krijgen in het zwembad:
: https://youtu.be/LDAscN3SsJs