7/31/2016

Update over Zuki



Waarschijnlijk herinneren jullie je nog wel het verhaal van de kleine galga die slechts 10 kg woog toen we haar aan het begin van de maand hebben gered. Het goede nieuws is dat er volgens de bloedtesten ze erg verbeterd is. Het slechte nieuws is dat alle tenen van haar achterpoten eraf zijn gevallen nadat ze gangreen kreeg door de vasculitis en de daaropvolgende slechte bloedtoevoer.
Er is een mogelijkheid om te helpen met twee gedeeltelijke titanium protheses, een gedeelte vastgemaakt aan het bot, het andere gedeelte los te maken..als een soort schoen. Tot zover alles goed.. maar de prijs om dit te laten maken is erg hoog, de specialist op de Canarische Eilanden  heeft het over 2600 euro omdat het materiaal erg duur is.
Maar.. jullie weten hoe we zijn, we kunnen haar niet alleen maar redden en dan vervolgens haar in laten slapen omdat het te duur is haar te helpen. Zo zit Scooby niet in elkaar.
Dus daar zijn we weer, vragend om donaties voor kleine Zuki zodat we de kosten kunnen dekken met jullie hulp. Help ons alsjeblieft Zuki te kunnen helpen en haar leven het waard is om geleefd te worden. 

Voor het geval je je de oude blogpost niet kunt herinneren, hier de link


Een van onze dieren adopteren:  http://www.scoobymedina.org/nl/adoption/index.html




7/25/2016

Galgos in Need Part 2


Today we want to introduce some of our more fragile Galgos, the weak and the underdogs who are living among the many other stronger and more confident Galgos here in Scooby.
Life can be difficult and not so enjoyable for the underdogs, often keeping well out of the way of the other dogs trying to be unnoticed and avoid confrontation, sometimes being taunted just because they are weak, and usually waiting last in the line at feeding times.
Most of the dogs featured are friendly and comfortable with people, and just need to be able to relax and enjoy life in a safe and quieter environment than the shelter, where they do not have to avoid the many stronger characters among them.
Therefore we ask for help from our rehoming partners to look for special homes for these sweet but delicate Galgos in Need.
The underdogs we present to you (in order of the pictures) are: Flamenca, Silver, Negrita, Careta Carrasqueña, Zamorana, Morena, Dante, Miranda, and Betty. 





















7/16/2016

Galgos in nood, deel 1


Hier bij Scooby hebben we honderden galgos die wachten op die ene kans om geadopteerd te worden en het leven wat ze tot nu toe hebben gehad achter zich te laten. Vandaag willen we jullie kennis laten maken met de galgos die het zo nodig hebben, de verlegen en bange galgos, de galgos die zich vooral achterin de paddock ophouden, hopend dat niemand ze zal zien en dat niemand ze aan zal raken.
Het is heel moeilijk voor deze honden om te socialiseren en minder bang te worden in een omgeving waar er zoveel anderen zijn die sterk en vol zelfvertrouwen zijn. Sommigen zijn bang voor mensen, sommigen voor zowel mensen als de andere honden waar ze tussen wonen. Sommige doen van alles om maar te zorgen dat niemand ze ziet of aanraakt, en sommige gaan dichtbij de muur staan, trillend van angst en hopen maar dat ze kunnen verdwijnen. Sommige zijn niet zo angstig maar wel heel verlegen en hebben hulp nodig en een rustiger omgeving om vooruit te kunnen komen.
We roepen de  hulp in van onze partners om hen te plaatsen, om geschikte tehuizen te vinden voor deze galgos, adoptanten of pleeggezinnen die ervaring hebben met angstige honden en die kunnen helpen om hun leven te herbouwen in een rustige en liefdevolle omgeving.
De galgos die we vandaag aan jullie voorstellen zijn (in volgorde van de foto's)    Django, Estrella, Mila, Andrea, Valiente, Perjuicios, Fili, Rosi, Betoldo, Castano, Desgraciada, Mantequilla, Noruega, Chechu, Diamante, Montero, Lorca, Rosco en Relampago

Dank je wel dat jullie aandacht schenken aan deze galgos in nood.



                                              

















7/15/2016

Califa II



We hadden al gezegd dat het verhaal hier niet stopte.. want Califa had een chip.. en het lijkt dat de eigenaar uit hetzelfde dorp komt waar we haar gevonden hebben, dus we gaan aangifte doen voor verwaarlozing omdat we al getuigen hebben die kunnen bevestigen dat ze al enige weken in haar eentje rondliep, en voor mishandeling want wat er ook gebeurd zou zijn met arme Califa, haar eigenaar heeft niet eens de moeite genomen een dierenarts te bezoeken en dat is in onze ogen een duidelijk geval van mishandeling. We zullen zien wat de rechters zeggen maar voor ons is het duidelijk. Zodat wij kunnen doorgaan met helpen, hebben we jullie hulp nodig. Doneer vandaag.
Trieste likjes Fermin