2/24/2016

We gingen honden redden en we redden er meer dan 90.


We kregen weer wat urgente whatsappjes van onze groep in Andalucia, er waren heel wat honden die onze hulp nodig hadden en we hadden dit keer twee wagens nodig, Ik reeds met Ann Smet en we gingen richting Cadiz, Huelva en Sevilla. Hoover reed in de andere bus naar de Extremadura, Badajoz en Careers. Hij zal zelf over zijn reis vertellen maar ik vertel dus over de onze, waar we verschillende vrienden ontmoetten en ook een aantal galgueros. We namen een aantal mix galgos mee uit Sevilla die moeilijk te plaatsen zijn. Alles normaal, de galgueros blij want we namen hun “rotzooi” mee, ze laten niet eens een halsband achter want die konden ze weer voor een andere hond gebruiken. Geeft niet, we hebben er genoeg. Ik wil speciaal onze vriend Sole noemen waar we mee afgesproken hadden op een parkeerplaats in Sevilla, ze kwamen met zes honden, die vreselijk roken maar toen we dichterbij kwamen was een van de vrijwilligers gewoon aan het huilen en schreeuwen,  ik weet niet wat de galgueros voor troep aan hun honden geven maar haar bijna nieuwe auto zat onder de poep en braaksel, en vreselijke diarree, en het ergste was de geur. We maakten er grapjes over, dat het duidelijk een reden was voor haar man om te scheiden. In ieder geval schijnt het dat ze de auto toch nog schoon gekregen hebben. Ik heb zo mijn twijfels.  Daarna gingen we naar Valverde, het killing station van Huelva.. echt een vreselijke plek, vol met honden, veel daarvan erg mager, waar we tenminste 15 honden vandaan hebben gehaald, galgos, podencos en andere honden in nood, die op het punt stonden gedood te worden.  In totaal hebben we dus meer dan 90 honden van de dood gered. We hebben jullie hulp nodig, we hebben echt donaties nodig, opvanghuizen, voedsel, dierenartsen, er zijn nog zoveel meer honden te redden zonder jullie hulp kunnen we het niet.  Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal. Fermin

Een van onze dieren adopteren:  http://www.scoobymedina.org/nl/adoption/index.html





2/20/2016

Een lange reddings reis


Dinsdag 9/2 Dinsdagochtend 3u, met spanning stap ik met Fermin in de Scooby bus voor alweer een nieuwe rescue trip. Niet wetende wat ik mag verwachten van deze dag, maar blij dat ik de kans krijg dit te mogen meemaken. 700 km verder is dan onze eerste stopplaats, een punt waar Spaanse vrijwilligers afspreken met de galgueros om hun "niet bruikbare" honden naar toe te brengen.Enkele galgueros komen aan met hun honden om deze dan emotieloos af te geven aan Fermin, andere komen dan weer niet opdagen. Zo zetten we de trip verder naar meerdere punten waar we honden bij vrijwilligers kunnen oppikken. Als laatste komen we in een perrera terecht. Ik moet me sterk houden! we zouden er een 5 tal galgos oppikken, maar dan zie ik ook Fermin die daar rondkijkt en zijn uiterste best doet! niet met 5 honden, maar uiteindelijk met 15 honden verlaten we de perrera. Geweldig maar wat een emoties, al die andere koppies voor hun tralies die we moeten achterlaten! Uiteindelijk keren we terug richting Medina, waar we s avonds rond 21u toekomen. Een lange dag met een rollercoaster aan gevoelens! Maar wat een geweldig werk doet Fermin met zijn Scooby team! Dit vergt uren organiseren, regelen, kilometers rijden om toch zoveel mogelijk dieren te kunnen redden. Als je eens mee mag kijken achter de schermen begrijp je pas goed hoeveel werk ze verrichten, en vooral dat ze héél veel steun nodig hebben om dit te kunnen verderzetten! Respect Scooby!!!!













2/18/2016

Nog een slachtoffer van het einde van het jachtseizoen



Deze prachtige zwarte galga werd ook zwervend gevonden met twee open breuken in haar linker achterpoot. Ze heeft een ingewikkelde operatie nodig en we hebben jullie nodig om dit mogelijk te maken door jullie zeer gewaardeerde donaties. Zonder jullie zouden we op een punt aankomen dat we ze niet meer kunnen helpen en dat zou ons hart breken.  Want wij krijgen het idee dat deze dingen steeds vaker voorkomen, gewonde zwerfhonden, in de steek gelaten, de gelukkige verliezers in de onverantwoordelijke wereld van de jacht. Gaat dit OOIT stoppen..?


Een van onze dieren adopteren:  http://www.scoobymedina.org/nl/adoption/index.html
  











2/17/2016

Een huisdier ja, een dierenarts nee.



Deze arme jongen was zwervend gevonden en opgevangen door Scooby. Het is zeker dat hij een familie heeft gehad maar dit is beeindigd op het moment dat hij kanker in beide oren kreeg dat zijn oren “weg vrat”.  Dit kan gebeuren bij witte katten als ze door de zon verbranden omdat je de oren niet insmeert om de gevoelige huid te beschermen.  Ze hebben hem waarschijnlijk ver genoeg van huis meegenomen zodat hij niet de weg terug kon vinden en dat was het. Ik zou het onverantwoordelijk noemen. In ieder geval zijn de oren nu schoongemaakt en hij heeft een infuus maar beide oren zullen waarschijnlijk geamputeerd moeten worden, en waarschijnlijk zal hij ook wat chemo moeten hebben. Zodra hij beter is zal hij klaar zijn voor een nieuw thuis. Tot die tijd hebben we geld nodig voor de operaties en voor de chemo. Help ons alsjeblieft die kosten te dekken!


Een van onze dieren adopteren:  http://www.scoobymedina.org/nl/adoption/index.html
Medoeen mit Teaming: https://www.teaming.net/scoobymedina?lang=en_UK