12/30/2015

De opgehangen Podenco

De titel had ook kunnen zien: de wreedheid blijft maar doorgaan en doorgaan. Vanuit Cadiz namen we ook deze podenco mee naar Scooby. Hij was net gevonden met het touw nog om zn nek. Het is een wonder dat hij het overleefd heeft met deze diepe wond maar toch is het zo. Hij is behandeld door onze dierenartsen en woont al in de roedel van Fermin met een groot verband om zn nek. We hebben hem Noel genoemd. En we hebben hem beloofd een thuis te vinden voor hem waar hij liefde en bescherming zal vinden tot het eind. Zou het bij jou kunnen zijn?





12/29/2015

We gingen naar Cadiz


Waar we ongeveer 50 honden moesten ophalen en dat deden we, zoals altijd als het maar enigzins mogelijk is. We stapten gewoon in de auto en reden 700 km naar Cadiz en 700 terug naar Scooby, Maar ze zijn nu allemaal veilig en wel bij de opvang en zullen zeer binnenkort op onze adoptie pagina´s verschijnen! Dus word vooral verliefd op ze en adopteer!
 
VIDEO:
 https://www.youtube.com/watch?v=dfOjalED2M0&feature=youtu.be





Waarom is Paca nog bij ons?

We zijn waarschijnlijk zelf hier verantwoordelijk voor. Dat komt omdat het goed gaat met haar en ondanks dat ze altijd in onze gedachten is hebben we dit niet gelijk opgepakt. 
Kennen jullie haar verhaal?
http://scoobymedinanl.blogspot.de/2015/08/paca-een-schatje-op-drie-poten.html  Sinds haar ongeluk woont ze in een opvanggezin. Maar dit is maar tijdelijk en ze heeft haar eigen huisje nodig. Ze is zeer goed opgevoed en heel gehoorzaam. Ze is heel lief voor kinderen andere honden, katten en zelfs fretten zijn geen enkel probleem, ze is alleen maar lief. In de video laten we zien hoe haar gedrag is op een gewone dag in de groep. Ze heeft dringend een eigen huisje nodig. Terugkomen naar het asiel zou voor haar een  vreselijke klap zijn.
Don´t miss this movie!!: http://youtu.be/2PZDMq_Dh-I
 

12/28/2015

Kenia, aan het leren te overleven als blinde pup.



Ongeveer drie weken geleden kregen we een van die telefoontjes die we zo vaak krijgen bij de opvang. En dit ging over een achtergelaten dier in een dorp in de buurt van Zamora. Alles leek normaal, zover je van normaal kunt spreken als je een dier zomaar achterlaat om het zelf maar uit te zoeken. Toen we aankwamen vonden we een heel klein hondje, die er fragiel uitzag, vastgebonden aan een paal, en nauwelijks bewegend. Iemand uit de buurt die op ons wachtte zei dat degene die de hond had gevonden, en daardoor dus volgens de wet verplicht om ons te contacteren, de vorige avond had besloten om de hond daar vast  te binden.  Het is bijna niet voor te stellen wat er door iemands hoofd gaat om te bedenken dat een koude en vochtige nacht ergens in december een ideale plek is om een kleine pup de nacht door te laten brengen. Ik weet niet hoe ze het overleefd heeft maar we zijn blij dat het zo is.  We hadden nog een grotere verrassing toen bleek dat de kleine compleet blind was, ze was angstig, kon amper bewegen en was aan het janken, en ze had een blik van uiterste horror op haar gezicht. Mensen zullen ons altijd blijven verbazen.  We hebben haar direct naar de verpleegafdeling gebracht, ze moest snel opknappen en het was absoluut noodzakelijk dat ze warm werd, eten kreeg en vocht. Binnen een paar dagen was ze aardig opgeknapt en nadat we nog wat tests hadden gedaan, kregen we nog een verrassing.. de kleine KEnia is ook nog doof-  Maar zelfs als het leven niet zo gunstig voor haar is geweest, ze is een vrolijke en speelse pup, lief en sociaal en schattig, erg schattig.. en ze verdient een beter leven. Willen jullie ons helpen haar verhaal te verspreiden?  











12/26/2015

Our van went to the shoemaker



I don´t know if I have done it before but better twice than none, I want to inform all of you that we have a new transport Van , is the biggest that we could find  , we insulate the van , we built kennels inside and we install the best air that we found , all the best for the comfort of our doggis and also the drivers. All this could be done trough a generous , extremely generous donation from   XXX                
She is a friend of Dr Couto and he persuaded her to make this big donation for the van. Anyway now is winter time and we need to cross the Alpes so we needed to but winter tires for her , so our dogs are safe on transport and here she is at the shoemaker with her brand new tires. Maybe you could help tp pay them. Kisses, licks and hugs from all of us. Fermin







12/22/2015

Arme Dolores



Vanmorgen heeft Scooby nog eens drie galga meisjes van het provincial asiel in Valladolid gered. Dit is een asiel met een hoge dodingsfactor en de honden hoeven niet te rekenen op speciale zorg of medische hulp als ze dat nodig hebben. Het zwart/witte meisje was zwervend en door een auto aangereden, en in een heel slechte staat. Ze heeft ontzettende pijn aan haar poot die vreselijk gebroken is en toen we haar in de auto legden kwamen de botten er uit. Ze heeft ook wonden over haar kleine lijf en een zwelling met vloeistof onder haar kin. Ze is gistermiddag in het asiel aangekomen en op de kale grond gelegd, zonder zelfs een deken om op te liggen en natuurlijk geen medicijnen voor de pijn. Tegen de tijd dat we bij de residencia kwamen lag ze zo in de auto, ik denk dat ze flauwgevallen was van de pijn. Ik denk niet dat haar poot gered kan worden maar we zullen zien wat de specialisten zeggen. Voor nu gaat het met de pijnstillers en de antibiotica en op een dik zacht matras. Als ze geen galgo was geweest was ze zeker afgemaakt op het moment dat ze in het asiel kwam maar daar weten ze dat ze op Scooby kunnen rekenen en wij rekenen op jullie hulp voor deze kleine lieverd die we Dolores hebben genoemd.









 

12/21/2015

Odin

Odin is een Galgo puppy van 5 maanden oud die we gered hebben in Andalusie, met een gewonde voorpoot. Ik weet dat ik altijd aan het smeken ben, maar we hebben wederom een operatie nodig en wederom gaan we met Margot praten, want deze geschiedenis blijft zich veel te vaak herhalen de laatste tijd. Maar we kunnen alleen helpen als jullie ons helpen: we hebben geld nodig. We vragen geen geld voor publiciteit of iets dergelijks, we vragen geld om levens te redden. In de meeste gevallen moeten wij ze helpen, omdat niemand anders het doet. We redden gemiddeld zo'n 4 a 5 dieren per dag, gewoonlijk allemaal met speciale behoeften. We doen ons best met vrijwel altijd minimale inkomsten, we vragen geld voor rekeningen van voedsel, dierenartsrekeningen, werknemerssalarissen, elektriciteit en dat soort zaken. Iedere keer als we geld vroegen om een opvang te bouwen, hebben we dit ook gedaan. Tussen haakjes, we zijn bezig de bouw van een volgende opvang te plannen. Dus we zijn een betrouwbare organisatie, arm, maar betrouwbaar, dus alsjeblieft help ons om hen te kunnen helpen, in dit geval gaat het om Odin, maar we hebben zoveel gevallen dat het lastig is om een update van allemaal te geven. Je weet dat we alles in werking stellen om te doen wat in onze macht ligt voor hem. We kunnen niet wachten met hem te opereren totdat we het geld hebben, maar vergeet a.u.b. niet dat we de facturen achteraf moeten voldoen. Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal. Fermin.