10/31/2015

Nog een tragedie .

Hetzelfde verhaal,
we kunnen de plaats, de namen en de data wijzigen en dan blijft het hetzelfde, een dierenverzamelaarster in Cadiz, het schijnt dat ze 50 honden heeft en ze hebben onze hulp gevraagd. En ik herhaal maar weer, we kunnen ze niet helpen als jullie ons niet helpen. Maak het alsjeblieft mogelijk ze te helpen, doneer want we zitten echt om geld te springen om al deze kleine wezens te helpen. Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal, Fermin.














 


10/30/2015

We presenteren u hierbij Guapo (knapperd).

Zoals je kunt zien ziet hij er een beetje vreemd uit. Zijn kaak is een hele tijd geleden gebroken en het moet hem zeker veel pijn hebben opgeleverd en moeite met eten. Hij is vandaag bij ons aangekomen en is nu al vriendjes met ons allemaal. Guapo is een onafhankelijke hond, lief en zelfverzekerd. De dierenarts moet nog wat testen doen maar we weten zeker dat hij snel klaar is voor zijn nieuwe thuis. Guapo is een prachtige hond die wacht tot iemand zijn oog op hem laat vallen.. ben jij dat??
Dank voor jullie hulp
 



 

10/29/2015

Perla en Bruss

We willen jullie graag laten kennismaken met het meest komische kleine duo van Scooby. Deze twee aandoenlijke kleine hondjes kwamen bij Scooby nadat hun eigenaar door omstandigheden een hele moeilijke beslissing afscheid moest nemen. 
Het was zo triest om de zien hoe verwart en verloren ze waren toe ze hier net binnen waren, niet begrijpend waar em waarom ze hier waren. Gelukkig pasten ze zich heel snel aan, kropen uit hun schulpje en dansten zich een weg in ons hart.
Perla is blind en vertrouwd volledig op haar maatje Bruss die altijd aan haar zijde is.  Zij is zo, grappig en heeft een heel opgewekt en onafhankelijk karaktertje. Ze vindt goed haar weg en past zich ook heel snel aan haar omgeving aan. 
Bruss is een heel vrolijk kereltje en adoreert mensen. Hij maakt een vrolijk dansje als jij je aan ziet komen met Perla dansend naast zich. Zeker als je hun favoriete voedsel bij je hebt, worstjes!!! Beide hondjes zijn zo lief een aanhankelijk en springen over elkaar heen om als eerste een knuffel te krijgen.
Omdat Perla en Bruss al hun hele leven samen zijn zoeken we voor hen een speciale familie die bereid is om beide hondjes te adopteren. Het zou gewoon niet eerlijk zijn om ze te scheiden zeker niet als Perla volledig vertrouwd op Bruss aan haar zijde die zich als een echte gids gedaagd als ze hem nodig heeft. 
Als je meer wilt weten over Perla en Bruss of als je beide hondjes wilt adopteren neem dan alsjeblieft contact met ons op.
Ze zullen een hoop vrolijkheid en liefde in je leven brengen.
 
UPDATE: PERLA AND BRUSS ARE ADOPTED TOGETHER IN BELGIUM!!!!! 

 







10/27/2015

Moore is een perfecte Galgo but....





 ....hij is hier nog steeds!! Sinds februari! Waarom? We hebben echt geen idee maar we willen er wel iets aan veranderen. Moore is een prachtige en indrukwekkende zwarte reu, met een nobel karakter en 7 jaar oud.  Hij is alles behalve dominant en daarom werd hij nogal gepest in zijn vorige paddock en in de nieuwe begint het alweer.  Het lijkt wel of eens een slachtoffer, altijd een slachtoffer op hem van toepassing is. Dus hij heeft snel een thuis nodig en we herhalen maar eens dat we echt niet snappen waarom het tot nu toe niet is gelukt. Het enige wat we moeten vertellen is dat hij niet samen kan met katten. Geef hem een kans en je krijgt een kalme, stabiele, volwassen, lief en attent maatje voor het leven!

 
















10/24/2015

David en Pilar

Dit zijn twee galgos die we gered hebben in Murcia. Onze vriendin Maria vertelde me zondag over hen, David heeft een gebroken poot en Pilar een gebroken heup dus de .... eigenaar (vul zelf maar een term in) wilde ze weg hebben en ergens achter laten. Dus nog twee operaties die nodig zijn en we hebben er nu vier, en het jachtseizoen is nog maar net begonnen. Op dit moment zitten ze bij Mediterraneo, die we nooit genoeg kunnen bedanken en natuurlijk, lieverds van me, hebben we jullie weer nodig. Ik weet het, we roepen altijd op hulp maar wij zijn niet de schuldigen, dat zijn die .... eigenaars die geen cent uit willen geven voor hun honden. Ze zijn echt prachtig dus laat ze niet in de steek! Kusjes, likjes en knuffels, Fermin

PS Both had their surgeries meanwhile!

https://www.youtube.com/watch?v=qJHP_hcOJ08&feature=youtu.be






















10/21/2015

Susana and Carla

Twee vrouwtjes uit Murcia. Deze kleintjes zijn erg getraumatiseerd. Zo getraumatiseerd dat een van de twee mij heeft gebeten. Niets ernstigs gelukkig. Ik weet zeker dat ze kunnen herstellen als ze worden opgevangen in een liefdevol thuis, ze moeten gewoon de kans krijgen om weer vertrouwen te krijgen in mensen. De beet stelde niet veel voor dus dat zou geen reden moeten zijn om ze geen kans te geven. En trouwens, je kunt vast wel een paar vingers missen ;) Haha...alle grapjes daargelaten; als jij hun redder bent, neem dan alsjeblieft contact met ons op. Kusjes, likjes en .... van ons allemaal. 

Fermin 








En toen gingen we naar Murcia


Zoals altijd ging ik daar naar toe om te genieten van de zon en het goede eten. Maar ook wilde ik graag wat vrienden bezoeken. En ik kwam in contact met Marina van Bullas. Toen we aan het praten waren gebeurde er wat. Iets wat ik later zal vertellen in een andere update. En ik ontmoette Raquel en ook het gesprek met haar zal ik in een later update vertellen. Maar nu zal ik eerst het gesprek met Maria van Mazarron vertellen. Zij is degene die galgo's en podenco's voor ons redt in de regio Murcia. Deze keer vroeg ze onze hulp. Zij is het type mens dat graag alle honden redden. Maar triest genoeg zal ze binnenkort haar rijbewijs verliezen en kan dan niet meer overal naar toe rijden om zwerfhonden eten te geven. En daarom vroeg ze ons om haar te helpen en de honden naar Scooby te brengen. En natuurlijk doen we dit. Cristina is gisteren met de bus naar Murcia gereden om 30 mixen en een aantal podenco's, kruising podenco's en 2 galgo's op te halen. Dat is ook verder beschreven in een andere update. Er waren ook nog 2 hanen die we hebben meegenomen. Allemaal hele speciale dieren en allemaal hebben ze dringend een huisje nodig. Een aantal zijn heel angstig en we zullen deze in een verschillende updates beschrijven omdat we die in de schijnwerpers willen zetten. Een aantal was zo angstig dat ze op me gepoept en gepiest hebben en zelfs een die me heeft gebeten. Allemaal uit angst. Gelukkig niets serieus en ik heb nog steeds 2 handen en 10 vingers. Kusjes, likjes en knuffels van ons allemaal.