8/29/2015

Het verhaal en de redding van Blanca's pups.


Deze pups zijn geboren in een verlaten huis, bijna een ruine te noemen. Hun moeder heet Blanca en ze is een galga. We kunnen ons alleen een voorstelling maken van haar verleden, maar het behoeft niet veel fantasie om te bedenken dat ze gedumpt is net als zoveel galgos in ons land, achtergelaten zodat ze vanzelf zou sterven door een auto, een ziekte of door honger. Tegen alle verwachting in kreeg ze het niet alleen voor elkaar om het te overleven maar ze vond ook nog een relatief "veilige" plek om te werpen en haar kleintjes geboren te laten worden. Toen ze ons over haar vertelden hebben we vanaf het begin geprobeerd om ze allemaal samen mee te nemen maar ondanks al onze pogingen is het ons niet gelukt om Blanca te vangen. De tijd verstreek en dat was in het nadeel van de kleintjes, ze groeiden snel, ze openden de oogjes en begonnen te lopen en al snel zouden ze in gevaarlijke situaties terecht kunnen komen want de weg was dichtbij de plek waar ze zaten. Uiteindelijk, na heel veel pogingen hebben we de kleintjes voor hun eigen veiligheid moeten meenemen. We proberen nog steeds of we Blanca kunnen vinden maar ze wil niets weten van mensen. Voor haar zijn ze de vijand.  Voor wat betreft de kleintjes, die zijn nu bij ons wachtend op een thuis. We hebben ze zo goed als geboren zien worden en gezien hoeveel moeite hun moeder heeft gedaan om ze een goede start te geven. We zijn het haar schuldig, we zijn het haar schuldig te zorgen dat haar kroost veilig, gezond en geliefd worden. Het zijn 6 aandoenlijke overlevers, knuffelbaar en al snel beschikbaar om op jullie warme bank te slapen.  Help ons om Blanca's pups een goed en gelukkig leven te geven, zorg dat Blanca's moeite niet vergeefs was.

Video's van de kleintjes
waar ze zaten: http://bit.ly/1KdpJil
de eerste keer dat we hen zagen: http://bit.ly/1hkqCsh
hun ogen voor de eerste keer open:   http://bit.ly/1PWHl0S




















8/27/2015

Nieuws over de conditie van Amel

Amel kan al kleine beetjes naar buiten gaan om wat frisse lucht te krijgen. Hoewel ze nog erg zwak is, laat ze duidelijk zien hoe sterk haar overlevingsinstinct is, haar wil om te leven en zelfs die stenen hebben dat niet uit haar gekregen. Ze heeft een gebroken schedel, een gerepareerde neus die bij elkaar wordt gehouden door vier schroeven, ze is haar gezichtsvermogen kwijt en zit onder de littekens, maar zelfs dan staat deze kleine pup iedere dag op en vecht voor haar herstel. We zijn echt onder de indruk van haar kracht en moed, en de liefde die ze laat zien en we hopen dat ze snel beter wordt en compleet hersteld zodat ze een thuis kan vinden zoals ze verdient. Deze kleine is onze heldin en we zijn heel erg trots op haar. We houden van je Amel!
 
 

8/26/2015

Amel weer vor een klein wandelingetje (Met Video)

Vandaag ging onze kleine Amel weer voor een klein wandelingetje. Ze
voelt zich nog niet goed maar het lijkt er op dat er geen complicaties
zijn bijgekomen na de operatie. Ze is een beetje high van de medicatie
en we moeten haar best veel toedienen om de pijn te verdragen. Daarnaast
is ze zich aan het aanpassen aan het leven zonder zicht, en ondanks dat
dit prachtige pupje erg sterk is, moet het heel zwaar voor haar zijn.
Ondanks dat ze gemarteld is tot ze bijna dood was en ondanks dat ze iets
heel vreselijks heeft meegemaakt, is ze toch heel zachtaardig met ons en
wil alleen aangehaald worden en gevoerd worden! Er liggen nog wat zware
maanden in het verschiet voor Amel, en daarom blijven we om jullie hulp
en support vragen.


https://www.youtube.com/watch?v=8iJ0Uc9bKOQ&feature=youtu.be
 

8/21/2015

Amel voor de eerste keer buiten de kliniek

Vandaag is Amel voor de eerste keer buiten de kliniek geweest. Zodat de kleine een beetje kan genieten van de zon hebben we haar een tijdje mee naar buiten genomen zodat ze op het gras kon liggen en we hebben haar heel veel aandacht gegeven. Haar conditie blijft nog steeds hetzelfde.  Ze heeft ademhalingsproblemen en is heel zwak, en moet er ook aan wennen dat ze geen zicht meer heeft in beide ogen. Maar zelfs nu laat dit schatje iedere dag zien hoeveel zin in het leven ze heeft en haar vechtlust om beter te worden.  En zolang zij daar voor vecht, laten wij haar niet in de steek. We willen iedereen bedanken die ons helpt door haar verhaal te delen en door de giften zodat wij haar behandeling kunnen betalen.  Zonder jullie zou dit niet mogelijk zijn.
 
 

8/17/2015

Het verhaal van Trass




Vandaag willen we jullie het verhaal vertellen van een hele speciale hond. Trass heeft Scooby al een hele tijd geleden verlaten, toen hij slechts 4 maanden oud was, samen met zijn moeder en broertjes (ze zijn allemaal geadopteerd). Een tijdje terug kwam hij ons bezoeken maar niet op de manier zoals hij of wij dachten, hij was teruggekomen om te blijven. Precies nu hij ongeveer zes jaar oud is, nadat hij de helft van zijn leven bij een familie in een thuis heeft gewoond, heeft hij geen andere optie gekregen dan terugkeren naar Scooby. En we zullen niet op de details ingaan wat daar de reden van is.
Maar ja, er zou een betere optie voor hem moeten zijn, want deze optie is het duidelijk niet voor hem. We laten je foto’s zien en video hoe hij zich weer in de opvang heeft moeten aanpassen. De eerste foto is van toen hij net aankwam (en hij bleef twee dagen zo), daarna verdween zijn apathie een beetje en begon hij langzaam dichterbij te komen. En toen we net dachten dat het allemaal goed zou gaan, kreeg hij problemen met zijn medebewoners. Zijn nervositeit en stress maakten dat een andere hond hem niet zo zag zitten en die heeft hem gebeten. Sindsdien is hij aan het bijkomen, hij had hechtingen nodig en nog een paar wonden die dagelijkse zorg nodig hadden. Maar niet alle wonden zaten aan de buitenkant, de ergste wonden deden het meeste zeer, de wonden in zijn ziel, zijn gebroken hart omdat hij wederom was achtergelaten.
Dankzij de goede liefdevolle zorg van de Scooby medewerkers is hij langzaam aan het opknappen. Dat is zo sinds een maand of twee, twee maanden van positieve veranderingen. Hij houdt er niet van opgesloten te zitten en verandert compleet als je hem meeneemt op wandelingen, dan is hij zo relaxed, loopt mooi naast je en kijkt je aan alsof hij wil zeggen:  “zie je wel? Zo vind ik het leuk en zo hoort het”. Hij is sociaal, lief en attentvol en het enige wat hij nu nodig heeft is een nieuw thuis waar hij wederom de liefde, het vertrouwen en de band met mensen kan krijgen die hij op  een dag verloren is.

Movie Trass: https://www.youtube.com/watch?v=WCbqJytd7hQ

 

8/15/2015

Paca een schatje op drie poten.


We presenteren Paca en voor degene die haar niet kennen, ze had 's nachts een ongeluk en hoewel we ons best hebben gedaan hebben we helaas niet haar poot kunnen redden. Paca is al een tijdje geleden bij Scooby gekomen, en wat we kunnen herleiden aan de littekens rond haar nek denken we dat ze haar tijd vastgebonden heeft doorgebracht.  Ze was erg humeurig en niet echt gewend aan mensen maar beetje bij beetje begon ze mensen te vertrouwen, ze liet het toe dat er van haar gehouden werd en veranderde in een vrolijk en lief beestje. Nadat ze een tijd heeft gerevalideerd, is ze nu weer compleet beter en heeft alleen nog een thuis nodig dat goed voor haar is, zij heeft het niet eens in de gaten dat ze een handicap heeft. Ze gedraagt zich als elke andere hond, ze kan alles en heeft eigenlijk  alleen een thuis nodig. Ze is beschermend en energiek. Als ze iemand voor de eerste keer ontmoet is ze wat gereserveerd maar zodra ze je kent is het je beste vriend. Ze is 5 jaar oud en heeft haar hele leven nog voor zich. Help ons een thuis voor haar te vinden.
 https://www.youtube.com/watch?v=6MF6K5oB3ZI&feature=youtu.be

8/14/2015

Update Amel

De situatie van kleine Amel is, ondanks haar slechte conditie, stabiel. Hier kun je zien dat ze met de hulp van de dierenarts gevoerd wordt, nadat de verdoving een beetje verlaagd is. Op dit moment gaat ze nog niet geopereerd worden want ze heeft nog steeds ademhalingsproblemen en het werd aangeraden te wachten tot haar situatie beter was. Maar zodra het mogelijk is zullen ze proberen haar schedel en neus te repareren. Nadat ze zo vreselijk geslagen en mishandeld is, zijn we verbaasd hoeveel kracht en wil om te leven deze kleine pup heeft. En zolang zij vecht, vechten we met en voor haar.  Willen jullie ons alsjeblieft helpen de kosten van de operatie te betalen en de komende juridische kosten. We kunnen niet toestaan dat iemand die dit soort dingen doet ongestraft blijft.

Amel being fed:
https://www.youtube.com/watch?v=XtWm2RFHfLQ&feature=youtu.be

8/12/2015

GESTENIGD EN VOOR DOOD ACHTERGELATEN, DRINGENDE HULP GEWENST!



Dit is echt een van de meest afschuwelijke gevallen waar we bij Scooby mee te maken hebben gehad. Dit puppy is gevonden in Bermillo de Sayago, nadat een inwoner ons waarschuwde nadat hij zijn gejammer hoorde. Wat we zagen toen we daar kwamen zal voor altijd op ons netvlies gebrand staan. Het arme dier had een koord om de nek, wat zeker gebruikt zal zijn om hem op zijn plek te houden terwijl ze hem in elkaar sloegen. De onverlaat die dit heeft gedaan, heeft zijn kop herhaaldelijk met een steen bewerkt en toen ze dachten dat hij dood was, hebben ze hem met zijn kop onder de aarde achtergelaten en zijn lijfje open en bloot. We weten niet hoe lang de kleine Amel daar heeft moeten liggen lijden maar gelukkig zijn we op tijd gekomen om hem te redden en naar onze dierenkliniek te kunnen brengen. Hij is in een zeer slechte staat. We weten niet of hij het gaat redden maar als hij het redt, zal hij waarschijnlijk blind zijn en problemen met zijn reuk hebben want ze hebben zo hard geslagen dat zijn schedel en zijn neus verbrijzeld zijn. Zelfs al ziet het er niet goed uit, wij bij Scooby zullen alles doen wat in ons vermogen ligt om hem te laten leven. Zo lang Amel de kracht heeft om in leven te blijven, zullen wij hem niet in de steek laten. Vandaag ondergaat hij de eerste operatie en we duimen en hopen dat het allemaal goed gaat. Dit kleintje verdient het om te leven, verdient een waardig leven en verdient het erachter te komen dat niet alle mensen moordenaars zijn en verdient het gelukkig te worden. Blijf sterk kleintje!
 

Nieuwsbericht in Opinion de Zamora

Als je Amel wilt helpen.