7/31/2015

De gevangenen van Palencia - deel 1

 Op 1 januari heeft Scooby de opvang van Palencia overgenomen. De opvang zag er vreselijk uit, de honden waren bang en mager en sliepen op dikke lagen van hun eigen ontlasting. Het heeft maanden geduurd om alles schoon te krijgen en met  goede zorg en voedsel, zijn deze honden veranderd van timide honden in lieve en gelukkige honden.

Maar, deze honden zijn er nog steeds, slechts  een handvol is sindsdien geadopteerd. De rest wacht nog steeds in de gevangenis van Palencia. Voor sommige honden zijn er grotere ruimten, waar ze kunnen rennen en spelen. Maar de meeste honden zitten alleen in een kooi die niet veel groter is dan een gevangeniscel, ze zijn allemaal gevangenen. Alleen hebben deze gevangenen niets verkeerd gedaan! Ze waren alleen gedumpt op de straat door hun vorige baasjes, achtergelaten om te sterven.
Scooby doet haar uiterste best om al deze honden te verzorgen en eten te geven en ze medische zorg te geven, maar dat kost geld. Heel veel geld. Elke dag. Alsjeblieft help ons!
De beste manier om ons te helpen is om 1 van deze lieverds te adopteren en hen een liefdevol thuis te geven. Maar als je niet in staat bent om te adopteren, help ons dan alsjeblieft financieel. Scooby worstelt om zijn hoofd boven water te houden. Alsjeblieft, als je kunt, help ons! Heel erg bedankt!

 























7/28/2015

Nieuwe modellen in onze webshop van de martingale halsbanden.

 Als je wilt dat je beste vriend er knap uitziet, dan is nu het moment! We hebben verschillende prachtige halsbanden die passen bij elke soort hond: wit, zwart, mannetje of vrouwtje, groot, klein, galgo, podenco, mixhond... het maakt niet uit wat voor soort, kleur of maat, je kunt altijd een halsband vinden die bij je hond past. En als je de maat van zijn nek opgeeft kunnen we ze zelfs op maat maken. Ga naar onze website en neem een kijkje bij de beschikbare modellen. Koop er een (of twee) en red een leven!
Dank je wel voor jullie hulp! 
 


















 

7/26/2015

We hebben dringend een nieuwe laptop nodig.

Na een hard en werkzaam leven, heeft onze laptop de geest gegeven. We hebben er echt een nodig want het meeste van ons werk wordt op de computer gedaan. We gebruiken het om de honden in de database te zetten, om ze te promoten, om de nationale en internationale adopties af te handelen, om meer dan 900 gezinnen te vinden voor onze dieren en om jullie iedere dag te voorzien van nieuws en informatie. Dus zonder een computer wordt het erg moeilijk om ons werk te kunnen blijven doen. Daarom vragen we jullie hulp om een nieuwe aan te kunnen schaffen zodat we ons werk kunnen voortzetten. Dit zijn de gegevens van de rekening:
Sociedad Protectora de Animales Scooby
Bankinter
Valladolid
Nr rekening: 0128/0212/51/0103853927
IBAN: : ES6101280212510103853927
BIC: BKBKESMM 


or via PAYPAL to : de@scoobymedina.com

We realiseren ons wat onze oude computer voor ons heeft gedaan en voor de dieren bij Scooby. Zonder de computer zou een hoop blijdschap voor onze dieren niet mogelijk zijn geweest. We zullen het niet vergeten. Rust in vrede.

7/23/2015

Solidariteit in Palencia


Gedurende het weekend van 17, 18 en 19 juli organiseerde Scooby een adoptie campagne in Palencia. De week ervoor had Ana, de eigenaresse van Bar Nuevo Zapatones contact met ons opgenomen omdat ze het jubileum van haar zaak wilde vieren  en die gelegenheid wilde gebruiken om iets te doen  dat zou bijdragen aan de bekendheid van Scooby en haar dieren. Ze heeft zelf twee geadopteerde honden en haar gemeenschapsgevoel is erg groot.  Alles bij elkaar gingen we aan het werk en dankzij de hulp van Nacho en van vrijwilligers zoals onder andere Sara en Vanesa  en bedrijven zoals Gaherproga en de Argos kliniek hebben we een event georganiseerd waarin onze katten en honden de hoofdrol speelden.
Gedurende drie dagen waren er activiteiten voor kinderen, informatieve praatjes over het adopteren van onze dieren,  we hebben nieuwe leden, er is een hoop merchandise verkocht, en we hebben verschillende donaties ontvangen om te kunnen blijven strijden voor onze dieren.
Vanuit de Sociedad Protectora de Animales y Medio Ambiente Scooby willen we hierbij publiekelijk bedanken:  alle vrijwilligers, de bedrijven die met ons samenwerkten, en alle mensen die ons kwamen opzoeken bij Nuevo Zapatones  voor informatie en om hulp te bieden, en vooral Ana, de eigenaresse van de locatie voor hun hulp en toewijding.  Zonder jullie hulp zou dit allemaal niet mogelijk zijn.
Dank jullie wel voor jullie toewijding, dat jullie er  altijd zijn voor jullie tijd en vooral voor de liefdevolle aandacht voor onze dieren. DANK JE WEL!

 









7/20/2015

Hulp voor Lucy, een kleine speciale galga



De naam van deze kleine galga is Lucy, ze is vorige week in onze opvang gekomen nadat ze gered was door Scooby en nadat ze wekenlang heeft gezworven zonder hulp van wie dan ook. Niemand wilde haar helpen want ze zag er uit als een monster, en men was bang dat haar ziekte besmettelijk was, dus ze werd iedere dag zwakker en werd uiteindelijk in deze staat gevonden. Lucy heeft schurft, pyodermie en is ondervoed.  Hoe lang heeft het wel niet geduurd dat een pup in de steek gelaten is voor ze in zo’n conditie komt. Uitgehongerd, doodsbang, en met ontzettend veel pijn want haar huid bloedt en ze heeft wonden op haar poten. We begrijpen niet dat er mensen zijn die een ziek dier zo in de steek kunnen laten. Maar zelf dan, deze kleine heeft geluk gehad. Op dit moment is ze veilig bij Scooby en krijgt daar het best mogelijke voedsel, zorg en medicatie. Voor ons is ze geen monster maar een engeltje, lief, rustig en ze gedraagt zich goed. Ze wil alleen maar net als haar leeftijdsgenootjes genieten van het leven en daarom heeft ze een langdurige behandeling nodig. Momenteel krijgt ze ontstekingsremmers en analgetische medicijnen, Ivermectina, een shampoo en speciaal voedsel. Die behandeling betekent voor ons hoge kosten dus wederom vragen we jullie hulp om haar beter te krijgen. Dit kleintje heeft al genoeg geleden door de schuld van mensen. Iedereen heeft haar de rug toegekeerd dus nu moeten we haar laten zien dat niet alle mensen hetzelfde zijn. Als je Lucy wilt helpen zijn er diverse manieren om dat te doen:
-        Verspreid haar verhaal zodat we meer mensen kunnen bereiken om te helpen
-        Doe mee met TEAMING voor slechts  1€ per maand:https://www.teaming.net/scoobymedina
-        Koop iets uit onze webwinkel:https://www.facebook.com/tiendascooby?fref=ts
-        Doneer of wordt lid: http://scoobymedina.org/es/how_you_can_help.html
-         
Zonder jullie is dit alles niet mogelijk.

Lucy’s eerste bad (1ste deel) :