6/30/2015

Gered 13 plus 10 honden van Cuenca

Enige weken geleden kregen we een telefoontje met het verzoek of we  een aantal honden uit Cuenca konden redden. De perrera werd tijdelijk beheerd door een dierenwelzijnsorganisatie, maar na de proef periode van drie maanden werd de vergunning vergunt aan de winnaar van de competitie. "Matarratas", (rattenverdeling) vernietiger noemt men hen. In realiteit zal dit betekenen dat waarschijnlijk alle dieren gewoon worden gedood. De vrijwilligers van de perrera hebben een geweldige job gedaan door zoveel mogelijk alle honden ergens anders onder te brengen voordat het nieuwe management zal aantreden. En werden wij ook benaderd om een aantal honden op te nemen. Natuurlijk doen we dit. We zijn gelijk naar Cuenca gereden en hebben 13 galgo's inclusief een moeder met 10 pupjes opgehaald, echt 10 stuks! Nu doen we het verzoek aan jullie op te helpen omdat al deze dieren een huis nodig hebben zodat we weer plek hebben voor andere honden. (We hebben een aantal verzoeken om hulp binnen gekregen waaraan we pas kunnen voldoen als we weer plek hebben.)
  Help ons in ons werk om dieren te redden door onze verhalen te delen, ons financieel te steunen, door een dier te adopteren en mee te helpen als vrijwilliger.


Slide-Show Cuenca Rescate:
https://www.youtube.com/watch?v=o0QX0Txfn4A&feature=youtu.be

 

6/29/2015

Dag lief kitten

Vandaag is een trieste dag voor onze hele Scooby familie. Vandaag moeten we jullie vertellen dat het schattige kleine kitten, die geopereerd moest worden en zijn oogjes moesten worden verwijderd, is overleden. Na een gevecht waarna het eruit zag alsof hij het ergste had overwonnen en hij eindelijk een paar weekjes mocht genieten van het leven zonder pijn en met andere vriendjes en vriendinnetjes. Na een paar weekjes van knuffeltjes en liefdevolle verzorging van onze vrijwilligers en medewerkers van Scooby heeft hij het niet overleefd. Zijn kleine lichaampje werd getroffen door een virus en omdat hij nog zo kwetsbaar was was hij niet opgewassen tegen dit virus en heeft het gevecht verloren. Hij heeft niet de mogelijkheid gekregen om op te groeien en van het leven te genieten met een hoop liefde en aandacht wat hem zo gegund was.

In ieder geval weten we wel dat de laatste weken van zijn leventje hij zoveel liefde, knuffels en verzorging heeft gehad dat hij rustig is heen gegaan. Tot het laatste moment heeft hij ons zijn moed en vechtlust laten zien.

Vaarwel lief kitten, rust in vrede en geniet van je nieuwe leven gevuld met licht en kleur waar je ook bent 


6/24/2015

Niki en Tobi


Wanneer je pad kruist met die van een dier, dan is daar een reden voor, het is het lot of het is omdat ze weten dat ze hulp van je zullen krijgen. In mijn geval was het het laatste, we waren onderweg naar ons dorp met onze ouders, zij in hun eigen auto en ik en mijn vriend en de honden in de andere auto. Mijn ouders ging voor en wij volgden. Plotseling stonden mijn ouders op de rem en we waren bang date r iets mis was met de auto en toen we stopten zagen we wat er was gebeurd en tot onze schrik kwamen we erachter dat ze een hond geraakt hadden. Er was niets dat iemand nog kon doen voor het dier, hij lag al dood op de grond. We huilden voor het arme beestje, en zeiden slechte dingen over de mensen die het achter hadden gelaten in zijn eentje, het arme ding, maar dat het in ieder geval niet had geleden omdat het direct was gestorven.
Je kunt je onze verbazing voorstellen toen we erachter kwamen dat hij niet alleen was, er waren nog 3 honden dicht bij de weg, ze waren allemaal aan het trillen en de blik in hun ogen zei eigenlijk alles. Eentje vluchtte ervandoor, heel erg bang, en de andere 2 benaderde hun overleden broertje, zachtjes huilend en piepend en ze gingen naast hem liggen. Het was een aangrijpend gezicht en we moesten allemaal huilen.
We probeerden ze gerust te stellen en gaven ze water en voedsel, aangezien het erg heet was en we niet wisten hoelang ze al niet gegeten hadden. We konden ze daar niet zomaar achterlaten, daar hetzelfde lot hen ook kon overkomen. We hebben Fermin gebeld en hem verteld van de situatie en zoals gewoonlijk bood hij hen onderdak in de Scooby Opvang. We hebben ze in de auto gezet en volgens mij waren ze verbaasd dat iemand ze hielp. Het was geen probleem om ze in de auto te krijgen, het leek of ze het graag wilden en onderweg lieten ze wederom zien wat trouw inhield: meeste van de tijd waren ze elkaar aan het knuffelen, bijna alsof ze elkaar gerust wilde stellen, alsof ze wilden zeggen: je zult zien, het komt wel goed.
We hebben ze meegenomen naar Scooby en wat tijd met ze doorgebracht, en de hele tijd ontvingen we non-stop likjes en liefde, alsof  ze ons wilde bedanken dat we ze hadden geholpen. Het enige dat ons nu nog rest is dat iemand deze 2 schoonheden opmerkt, ze hebben al genoeg meegemaakt, ze verdienen een thuis en een familie die ervoor zorgt dat ze alle slechte dingen zullen vergeten.
We zijn nog steeds op zoek naar het broertje dat er vandoor ging, om te zien of we hetzelfde voor hem kunnen betekenen.
Alles gebeurt met een reden. Als je een dier ziet dat achtergelaten is, kijk dan niet de andere kant op, een simpel gebaar van jouw kant kan het leven van een dier redden.
 
















6/20/2015

De “prijs” van een adoptiehond



Bij Scooby vinden we het prettig als de dieren die wij ter adoptie aanbieden in perfecte conditie zijn zodat wij hun welzijn en gezondheid kunnen waarborgen. Daarom verlaten onze dieren onze opvang met alle vaccinaties up to date, met een chip, een paspoort, een wormenkuur en externe anti-parasitaire behandeling, en natuurlijk: gecastreerd. Er zijn veel mensen die boos worden op ons om voor de adoptie te moeten betalen maar die realiseren zich niet dat het bedrag dat wij vragen bij lange na niet de kosten dekt die we aan het dier hebben uitgegeven. Daarom wilden we duidelijk maken wat die kosten zijn die gemaakt worden en dit zijn de resultaten:
- identificatie en registratie       Eur 20
- Rabies                                   Eur 21
- Tetra vaccinatie                     Eur 26
- Microchip                              Eur 35
- Wormenkuur                          ca. Eur 7, afhankelijk van gewicht
- Anti parasitaire behandeling Eur 13, afhankelijk van gewicht
- Castratie reu: tussen de 180 en 250 euro, afhankelijk van gewicht
- Castratie teef: tussen de 230 en 290 euro, afhankelijk van gewicht
En als je dit allemaal optelt, komen wij tot de conclusie dat om een hond in een perfecte conditie te krijgen, de kosten ongeveer  tussen de 302 tot 412 euro liggen, en meer zelfs in het geval van een pup die meerdere vaccinaties en wormenkuren nodig heeft. Daarom wilden we jullie duidelijk maken van de enorme taak die we iedere dag hebben zodat onze honden Scooby gezond verlaten, en dat we ons nooit en te nimmer willen verrijken over de rug van onze dieren of ervan willen profiteren. Onze grootst mogelijke voldoening is dat onze dieren een goed thuis vinden, met een familie die van hen houdt en voor hen zorgt zoals ze verdienen. En daar werken we iedere dag hard voor.





6/17/2015

Maar we blijven niet....

Ik ben een vrijwilligster die 2 keer per jaar naar Scooby gaat. En altijd als ik ga kijk ik het meeste uit naar het weerzien van mijn grote vriend Oscar omdat ik zeker weet dat hij er zal zijn. Hij is in de paddock achter de paarden in de verste hoek van Scooby. Daar wacht hij op mij. In de voorbije jaren heeft hij heel veel honden zien komen en gaan in zijn paddock, ze werden zijn vrienden en gingen weer weg. Hij heeft ook heel veel vrijwilligers zien komen die hem knuffels en koekjes gaven maar ook zij gingen weer weg.

Net als deze keer dat ik weer ga kijk ik er naar uit om mijn grote vriend Oscar weer te zien. En ja hij zal er zijn want hij is er altijd, uitkijkend naar die ene persoon die zal komen om hem knuffels te geven en koekjes en dan zal blijven. Maar we blijven niet. We blijven nooit....…



OSCAR HAS BEEN RESERVED MEANWHILE!!! Yupiieh!











6/12/2015

Wil je Boss helpen?


Boss kwam in ons Scooby Zamora asiel aan nadat zijn baasje was overleden.
Hij is een volwassen hond die duidelijk een liefdevol leven heeft genoten, want hij zoekt voortdurend het contact met mensen en wil wanhopig graag geknuffeld worden.
Hij zat net twee weken in ons asiel toen hij tijdens het spelen met andere honden achter een hek bleef haken en een flinke haal in zijn vel kreeg.
Ondanks al onze inspanningen ging zijn wond infecteren dus zochten we naar een pleegfamilie waar hij in een schone omgeving kon genezen, maar die plek vonden we niet.
Dus moesten we doen wat onvermijdelijk was: een stuk van zijn oor amputeren, Boss is hier erg verdrietig over, hij heeft veel gewicht verloren en hij is niet meer de vrolijke hond die we kenden, en daarom zoeken we nu jullie hulp, we hebben een pleeggezin of adoptanten nodig voor dit engeltje, een thuis wat hem helpt zijn levensvreugde terug te vinden.
We hebben ook jullie hulp nodig om de gemaakte dierenartskosten te bekostigen.
Wil je Boss helpen?
Deel zijn verhaal en help ons een thuis voor hem te vinden.
 Neem deel aan TEAMING voor maar 1€ per maand:
Koop iets in onze SUPPORT SHOP: https://www.facebook.com/tiendascooby?fref=ts
Een hond virtueel adopteren:

Dank jullie wel!!